6-7 Ekim olayları davasında 10 yıl hapis cezası alan Ahmet Türk'ün konuşması sırasında gerginlik çıktı. Açılış konuşmasında kayyım uygulamasını kınayan Türk'e, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, "Burası mahkeme değil" sözleriyle tepki gösterdi. Bazı isimler ise Türk'e "Biz kınamıyoruz. Asıl teröristleri kınıyoruz. Sen ne diyorsun kendi başına. Bizim adımıza kimse konuşmasın. Biz teröristleri ne Meclis’te istiyoruz ne de belediye başkanlığında istiyoruz." dedi. O anlarda AK Partili ve DEM Partililer arasında tartışma çıktı. 

Son Belediyeler Birligi

BAŞKAN SEÇİLECEK
Salonda gergin bir hava hakim olurken Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı için oy verme işlemi ilerleyen dakikalarda başlayacak. Salonda bütçe hesabı yapıldı ve faaliyet raporu sunuldu. Bütçe hesabı yapılırken 2 defa kabul edilmedi ve salonda tepkiler yükseldi. Bunun üzerine toplantıyı yöneten Ahmet Türk, tepkiler üzerine bütçe hesabının kabul edildiğini söyledi. 

NE OLMUŞTU?
Yerel seçimlerde DEM Parti'den Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında pazartesi sabahı gözaltına alınmıştı. Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'i Belediye Başkan Vekili olarak atanmıştı. Hakim karşısına çıkan Akış'a bugün, 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Editör: Barış Sözal