İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de kırmızı bültenle aranan elebaşılığını Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütü ve İstanbul'da elebaşılığını Ferhat Delen'in yaptığı suç örgütüne 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığını açıkladı. Operasyonlar kapsamında örgüt üyesi 61 şüpheli yakalandı.

BERATCAN GÖKDEMİR KİMDİR? CAN DALTON KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Operasyonlarda dikkat çeken isimler arasında Beratcan Gökdemir, bilinen adıyla "Can Dalton" da bulunuyor. Can Dalton, çete lideri Barış Boyun ile birlikte anılan ve Daltonlar çetesinin başındaki kişi. Beratcan Gökdemir'in memleketi Batman. 27 yaşındaki Beratcan Gökdemir Yenibosna’da büyüdü.

DALTONLAR ÇETESİ KİMLER?

Can Dalton ve diğer çete üyelerinin Gürcistan'da bulunduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Gürcistan'ın Abhazya bölgesinde gerçekleşen bir suikast sonucunda Daltonlar çetesinin üyelerinden Yoldaş Dalton lakaplı Emircan Yılmaz ölmüş, Can Dalton ise yaralı olarak kurtulmuştu. Daltonlar çetesinin diğer önemli üyeleri Ahmet Aydın, Can Aslan ve Murat Uygun bulunmaktadır. Çetenin çoğunluğunun Diyarbakırlı olduğu bilinmektedir. Ahmet Aydın ve Murat Uygun'un cezaevinde olduğu bilgisi mevcuttur.

BERATCAN GÖKDEMİR NEDEN ARANIYOR?

Beratcan Gökdemir'in suç geçmişi oldukça kabarık ve çoğunlukla hırsızlık suçlarından oluşmaktadır. 2020 yılında 50 kez gözaltına alındığı bilinmekte. Daltonlar çetesinin faaliyetleri arasında Şişli'de Sırp çete lideri Jovan Vukotic'in öldürülmesi, Beşiktaş'ta Yasin Keskin'in öldürülmesi, Bahçelievler'de Halil Güzel'in öldürülmesi gibi olaylar yer almaktadır.