Galatasaray'ın sezon başında İtalya Serie A takımlarından satın alma opsiyonuyla Genoa'ya kiraladığı Berkan Kutlu, sarı-kırmızılı takıma geri döndü.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 9

Ocak ayı ile birlikte, transfer haberleri de gelmeye devam ediyor. Genoa'ya kiralanan Berkan Kutlu, sezonun ikinci yarısında Galatasaray'da olacak..

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 5

Berkan Kutlu Galatasaray'a Dönmeye Hazırlanıyor

Berkan Kutlu, Galatasaray ile şampiyonluk yaşadıktan sonra İtalya'ya gitmiş ve kariyerinde yeni bir sayfa açmıştı. Ancak istediği performansı gösterememişti. Galatasaray, 25 yaşındaki Berkan Kutlu'yu geri çağırdı.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 2

Kutlu, Genoa ile Serie A ve İtalya Kupası'nda toplam 8 maça çıktı. Berkan Kutlu, 328 dakika süre aldı ve skor katkısı veremedi. Galatasaray'ın, sezon başında İtalya Serie A temsilcsi Genoa'ya 5 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiraladığı Berkan Kutlu, devre arasında Galatasaray'a dönmeye hazırlanıyor..

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 3

BERKAN KUTLU KİMDİR?

25 Ocak 1998 tarihinde İsviçre'de doğan Berkan Kutlu, orta saha mevkiinde oynayan Türk asıllı milli futbolcudur. 1.85 boya sahip olan 25 yaşındaki başarılı futbolcu, spor kariyerinin yanında sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olarak yer almaktadır.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 7

Kadir Has Üniversitesi Beyaz Güvercinler Programının bağışçılarından biri olan Berkan Kutlu, 2022 Ekim ayı itibari ile UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin Çocuk Hakları alanındaki ilk Türk futbolcu olarak temsilcileri ve savunucularından biri olmuştur. Bununla birlikte LÖSEV'in de Türkiye'deki ilk aktif sporcu elçilerinden biridir.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 6

BERKAN KUTLU KARİYERİ

Berkan Kutlu, 2016 yılına kadar Sion'un altyapı takımlarında forma giymiştir. Aynı yıl İsviçre beşinci lig kulübü FC Monthey'e transfer olmuş ve İki sezonun ardından, 2018'de FC Sion onu geri getirerek ve üçüncü en yüksek İsviçre ligi olan Yükselme Ligi'nde oynayan ikinci takımlarında ( FC Sion U21 ) oynatmıştır.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 4

Berkan Kutlu, 21 yaş altı takımında gösterdiği başarılı futbol performanslarının ardından, Mart 2020'den itibaren A takım kadrosunun bir parçası olmuştur. Haziran 2020'de 2019/20 sezonunun geri kalanında üst düzey iki maçta forma giymiştir.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 2

2020-21 sezonu başında ise Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Galatasaray kariyerine ise 29 Temmuz 2021'de başlayan Berkan Kutlu, Galatasaray'a transfer olmuş ve 5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Galatasaray formasıyla ilk maçına St.Johnstone maçıyla çıkmıştır. Galatasaray ile ilk sezonunda tam 48 resmi maça çıkt ve 3 asist ile oynamıştır.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 1

Galatasaray'da ilk golünü 8 Kasım 2022'de Türkiye Kupası maçı olan Ofspor karşısında atan Kutlu, Galatasaray takımıyla 2022-23 sezonunda Süper Lig'de şampiyonluk yaşamıştır.

Berkan Kutlu Kimdir Galatasaraya Geri Dönüyor Genoa 10

Süper Lig takımlarından Galatasaray'dan kiralık olarak Serie A takımı Genoa'da forma giymektedir.

Editör: Nurseli Fırat