Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliğinde "Başarılı Öğrencilerin Ödüllendirilmesi" projesi kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'in himayesinde gerçekleşen törene, T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanşı, Berlin Eğitim Müşaviri Vekili ve Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl'ün yanı sıra öğrenciler ve davetliler katıldı.

BERLİN'DE BAŞARILI TÜRK ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği, her yıl Başkonsolosluk faaliyet bölgesinde lise eğitimini Abitur yaparak tamamlayan ve üniversiteye yerleşen öğrenciler için "Başarılı Öğrencilerin Ödüllendirilmesi" projesini organize ediyor. Projeye bu öğrenciler arasından not ortalaması en yüksek öğrenciler başvurabiliyor ve ödüllendiriliyorlar.

ÖDÜL ALMAYA HAK KAZANAN TÜRK ÖĞRENCİLER

Burçak Erden ve Kaan Cihan Türkay, 2023 yılı ödüllerinde ödül almaya hak kazanan isimlerden oldu.

Şu an Humboldt Universität zu Berlin’de İngiliz Dili Edebiyatı ve Sanat Tarihi lisans öğrencisi olan Burçak Erden, Carl von Ossietzky Gemeinschaftsschule’den 1.0 Abitur notu ile mezun oldu.

Eğitimine şu an Frei Universität’da İşletme bölümünde devam eden Kaan Cihan Türkay da Schiller Gymnasium’dan 1.2 Abitur notu ile eğitimini tamamladı.

Tören kapsamında, Büyükelçi Şen öğrencilere hediyelerini takdim etti. Tören, eğitim üzerine yapılan bir sohbetin ardından sona erdi.