Kabine toplantısı, 4 haftanın aranın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de bir araya geliyor. Toplantıda, ekonomi başta olmak üzere; iç ve dış siyasi gelişmeler ve öğretmen atama takviminin gündeme gelmesi bekleniyor. 

İÇ VE DIŞ SİYASİ GELİŞMELER

Kabine toplantısında, enflasyonla mücadele ve bu kapsamda atılacak yeni adımlar öncelikli gündem başlıkları arasında yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne 14 Şubat'ta ise Mısır'ın başkenti Kahire'ye yapacağı ziyaretlerin hazırlıkları da masaya yatırılacak. İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Ziyaret

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele de önemli başlıklar arasında. Son olarak Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Irak’a bulunduğu temasların ardından görüşmelerin değerlendirileceği toplantıda Irak’taki PKK varlığının sonlandırılması için yeni adımların atılması gündemde olacak. Ayrıca F-16 tedarik ve teknik süreçlerine ilişkin de değerlendirilmeler yapılacak.

Teröri

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

Son olarak atama bekleyen milyonlarca öğretmenin gözü kulağı kabinede olacak. Bakan Tekin yaptığı son açıklamada, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum.” sözlerini söylemişti.

Atama

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELEYE İLİŞKİN ADIMLAR

Ekonomideki yol haritası da kabine toplantısında masada olacak. Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin atılacak adımlar ele alınacak.

Editör: Ozan Barış Erim