Ekran Haber'in özel haberine göre, Gaziantep’te yaşayan ve 4 yıldır beyin tümörü rahatsızlığı ile mücadele eden Yusuf Yıldırım, Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde 4 defa hayati tehlikesi bulunan ameliyata girdi. Klivus kordama isimli tümörle mücadele eden Yıldırım'a, iki kere burundan girilerek, iki kere de açık beyin ameliyatı şeklinde yapılan operasyon fayda etmedi. İki ameliyatını 15 gün içerisinde olan genç, son ameliyatının ardından felç geçirerek sol gözünde görme kaybı yaşadı. Ayaklarında dayanılmaz ağrılar hisseden Yıldırım'ın beynindeki tümör alınmasına rağmen, kendini yenileyerek büyümeye devam ediyor. 

"SAĞLIK BAKANLIĞINDAN YARDIM BEKLİYORUM"

Şiddetli baş ağrıları nedeniyle hastaneye gittiğinde durumu öğrendiğini belirten Yusuf Yıldırım, "Rahatsızlığım 2019 yılında başladı. Şiddetli bir baş ağrısı oldu ve Gaziantep'te şu anki Şehir Hastanesi olan Dr. Ersin Arslan Eğitim Ve Araştırma Hastanesine gittik. 15 gün içerisinde iki defa ameliyat oldum ama tümör sürekli yineledi. En sonunda yurt dışına sevk ettiler. Raporum da var. Yurt dışı ile iletişime geçemiyoruz, geçtiğimiz zaman da olumlu yanıt alamıyoruz. Şu an Ankara'dayım ve tedavi göremiyorum, kimse hastalığımın riski nedeniyle beni kabul etmiyor. Sağlık Bakanlığı'ndan yardım istiyorum. Yurt dışında tedavi olup iyileşmek istiyorum" dedi.

Yurt Disinda Tedavi Icin Bekliyor 29Subat2024 1

YURT DIŞINDA TEDAVİYE SEVK EDİLDİ

Yıldırım’ın tekrar eden tümörü bu sefer beyin sapında gerçekleşti. Tümörün alınmasının imkansız olduğunu ve yurt dışında proton iyon tedavisi ile dondurabileceklerini ifade eden doktorlar Yıldırım’a yurt dışı ile bağlantıya geçmesi gerektiğini söyledi. Talihsiz gence yurt dışında tedavi görmesi için sevk yazıldı. 

SAĞLIĞINA YENİDEN KAVUŞMAK İSTİYOR

Amerika, Hollanda, Fransa gibi ülkelerle iletişime geçen Yıldırım, ya kabul edilmediğini ya da hiç yanıt alamadığını aktardı. Yaşamını tehdit eden bu tümörden kurtulabilmek için acilen tedavi görmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yardım beklediğini dile getirdi. Yıldırım, Ankara'da konu ile ilgili yardım gelmesi için bekleyişini sürdürdüğünü belirterek, yarım kalan tedavisinin tamamlanıp sağlığına kavuşmayı bekliyor. 

Editör: Halide Tonga