Bu köyde ne grip var ne de hastalık. 155 yıldır Çukurören'de yetişen kan kırmızısı biberler acısıyla yakarken, şifa da dağıtıyor. Hastalığın uğramadığı köyde, köylüler hasat için kolları sıvadı. EkranHaber ekibi de o köyde tescilli biberin sırrın araştırdı.

bilecik-acisi-biber2

TADI ÇUKURÖREN'E ÖZEL

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, biberin Çukurören'de başka bir tat ve lezzete büründüğü aktarırken, “Biberi yan köye ekip, hasadını yaptığımızda bu aromayı alamıyoruz” dedi.

bilecik-acisi-biber3

COĞGRAFİ İŞARETLİ YEDİ ÜRÜNDEN BİRİ

Bilecik’te 7 coğrafi ürün işareti alan ürünlerden bir tanesi olan kırmızı biber, köylülerin de yıllardır tek geçim kaynağı. Bu sene ise rekolte 400 tonun üzerinde.

"BU BİERİ YİYEN HASTA OLMUYOR"

Köylüler, “Bu biberi yiyen hasta olmuyor. Biberimiz altın biber” derken zorlu hasat sürecinin ardından hep bir koldan biberleri kurutmaya geçiyorlar.

bilecik-acisi-biber44

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR

Önce uzun şişlere dizilen kilolarca biber, ardından doğal ortamda kurumaya bırakılıyor. Öğütüldükten sonra da başta istanbul ve Bursa olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

bilecik-acisi-biber4

VALİ AYGÖL'DEN E TİCARET MÜJDESİ

155 yıldır aynı ata tohumundan üretilen bu biberler için Vali Aygöl, “Pazarlama ve daha fazla gelir elde etme hususunda bir hedefimiz var. Bunun üzerine çalışıyoruz” diyerek e-ticarete geçileceğinin müjdesini verdi. 

Editör: Şeyda Karaca