Denizli’de boşanma aşamasındaki eşi Barış Selahattin Ener'i öldürmekle suçlanan Emel Ener, tahrik hükümleri uygulanarak 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasında sanık Emel Ener, eğer bıçağı çevirmeseydi kendisinin öleceğini söyledi.

ÖNCE BIÇAKLAMIŞ SONRA ANNESİNİ ARAMIŞ

Olay, Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesi'nde 21 Mart'ta meydana gelmişti. Emel Ener, tartıştığı eşi Barış Selahattin Ener'i bıçakla göğüs ve karın bölgesinden bıçaklamış ve ardından annesini arayarak durumu anlatmıştı. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Barış Selahattin Ener'in hayatını kaybettiğini belirlemiş ve Emel Ener gözaltına alınmıştı.

EMEL ENER

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Davanın karar duruşmasında sanık Emel Ener, maktulün yakınları, sanık yakınları ve avukatlar hazır bulundu. Yapılan otopsi sonucunda Barış Selahattin Ener'in iki ana damarının ve akciğerinin zarar gördüğü ve ölümünün bu nedenle gerçekleştiği belirlendi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık hakkında "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti.

SANIK DAHA ÖNCE ŞİDDET GÖRMÜŞ

Sanığın savunmasında, defalarca şiddet gördüğünü ve psikolojik baskı altında olduğunu ifade ettiği belirtildi. Emel Ener, eşinin alkol tedavisi gördüğünü ve onun için İstanbul'dan Denizli'ye taşındığını söyledi. Savunma avukatı, müvekkilinin kendini savunurken olayın gerçekleştiğini ve beraatini talep etti.

EMEL ENER 1

21 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Son sözü sorulan sanık Emel Ener, olayın yaşandığı gece kendini korumaya çalıştığını ve eğer bıçağı çevirmeseydi kendisinin öleceğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanığı "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak eylemin haksız tahrik altında işlendiğine hükmederek cezayı 21 yıl hapis cezasına çevirdi. Sanığın olay sonrasında sağlık ekiplerini aramak yerine ailesini araması nedeniyle takdir indirimi yapılmadı.

Editör: Zeynep Baş