ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki basın toplantısında, Ukrayna ve İsrail'e yönelik ek askeri yardımları içeren 95 milyar dolarlık destek paketinin, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi tarafından da acil olarak onaylanmasını talep etti. Biden, paketin onaylanmasının bölgedeki güvenlik ve istikrar için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Trump Biden 14Subat2024 3

TRUMP'A KARŞI SERT SÖZLER

Donald Trump'ın NATO ve Rusya ile ilgili son açıklamalarını ele alan Biden, Trump'ı, Vladimir Putin'e NATO müttefiklerini işgal etmesi için adeta davetiye çıkarmakla suçladı. Biden, "Bir eski ABD Başkanı'nın böyle bir açıklama yapmasını hayal edebiliyor musunuz?" diyerek Trump'ın sözlerini sert bir dille kınadı. Biden, “ABD tarihinde hiçbir başkan Rusya’ya boyun eğmemiştir. Olabildiğince açık şekilde söyleyeyim. Tanrı aşkına, bu aptalca, bu çirkin, bu tehlikeli ve bu hiç Amerikan tarzı değil." dedi.

Trump Biden 14Subat2024 2

NATO'YA OLAN BAĞLILIĞIN ALTINI ÇİZDİ

Biden, NATO'nun özgürlük, güvenlik ve ulusal egemenlik üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, Trump'ın bu değerlere hiçbir zaman önem vermediğini ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. ABD Başkanı, NATO'nun sadece bir yük değil, Amerika ve dünyanın güvenliğini koruyan kutsal bir ittifak olduğunu belirtti.

Trump Biden 14Subat2024 5

TRUMP'IN NATO YAKLAŞIMINA ELEŞTİRİ

Trump'ın, başkanlığı döneminde NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyelere yönelik Rus saldırılarına müdahale etmeme tehdidinde bulunduğu konuşması, Biden başta olmak üzere, NATO üyesi Avrupalı liderler tarafından eleştirildi. Biden, Trump'ın bu tutumunu, ittifakın temel değerlerine ve Amerikan prensiplerine aykırı olarak nitelendirdi.

Editör: Mevlüt Peker