ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sert bir dille eleştirerek, Refah bölgesi konusundaki hassasiyetini "kırmızı çizgi" olarak nitelendirdi. Biden, Netanyahu'nun İsrail'e artık zarar verdiğini belirtti.

BIDEN'DAN NETANYAHU'YA NET UYARILAR

MSNBC kanalında bir programa katılan ABD Başkanı Biden, Gazze'deki durumu ve Netanyahu'nun politikalarını değerlendirdi. Biden, Gazze'deki saldırılarda 30 binden fazla sivilin ölümünden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu kadar insanın ölümünün kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"REFAH BİR KIRMIZI ÇİZGİDİR"

Bir gazetecinin "Refah'ın işgali sizin için bir kırmızı çizgi midir?" sorusuna yanıt veren Biden, Refah'ın işgalinin kendisi için bir kırmızı çizgi olduğunu, ancak İsrail'i asla terk etmeyeceğini belirtti. Biden, İsrail'in savunmasının halen kritik önemde olduğunu ifade etti.

NETANYAHU'NUN POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ

Biden, Netanyahu'nun İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini ve Gazze'deki yüksek sivil ölü sayısının Netanyahu hükümeti tarafından ciddi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. ABD Başkanı, İsrail hükümetinin sivillerin hayatını nasıl koruyacağı üzerine yoğunlaşması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: Mevlüt Peker