Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde ödül verdiği isimlerden biri dikkatleri çekti. Bilim ödülünün sahibi Uludağ, geçmişte yaptığı açıklamlarla çok konuşulmuştu. 

Süleyman-Uludağ-kimdir-Cumhurbaşkanlığı-ödülleri-3

Türkiye Diyanet Vakfı üyesi, ilahiyatçı ve akademisyen Süleyman Uludağ, sözleri ile dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bilim ödülü verilen Süleyman Uludağ kimdir?

Süleyman-Uludağ-kimdir-Cumhurbaşkanlığı-ödülleri-2

SÜLEYMAN ULUDAĞ KİMDİR?

Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Amasya'nın Akyazı köyünde 1940 yılında dünyaya geldi. Akyazı İlkokulu (1952), Çorum İmam Hatip Okulu (1963) ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden (1967) mezun oldu.

Süleyman-Uludağ-kimdir-Cumhurbaşkanlığı-ödülleri-6

Uludağ, 1967 yılında Kastamonu İmam Hatip Lisesinde öğretmenliğe başladı. 1970'te Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünde, 1975'te Bursa Yüksek İslam Enstitüsünde göreve başlayan Uludağ, 1982 yılından sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak hizmet verdi.

Süleyman-Uludağ-kimdir-Cumhurbaşkanlığı-ödülleri-4

Aynı yerde "İslam Açısından Musiki ve Sema" adlı teziyle doktorasını tamamlayan Uludağ, doçentliğe ve profesörlüğe yükseldi. 2007’de emekli oldu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı öğretim üyeliğinden emekli, tasavvuf tarihi uzmanı Uludağ, Türkiye Diyanet Vakfı üyesidir.

Süleyman-Uludağ-kimdir-Cumhurbaşkanlığı-ödülleri-5

Editör: Nurseli Fırat