BİLSEM NEDİR?

Bilsem Online'ın açıklamasına göre Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Bilsem Sınavı 5

Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, okul saatleri dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadır.

Bilsem Sınavı 6

2024 BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı tarih, öğrenciler ve veliler tarafından heyecanla bekleniyor. Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınav sonuçları için nefesler tutuldu, gözler sonuçlarda. BİLSEM ön değerlendirme sınavları 10 Şubat – 14 Nisan 2024 arasında gerçekleştirilmmişti. Ön Değerlendirme sınav sonuçları ise 18 Nisan 2024’te açıklanması bekleniyor. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler 18 Nisan 2024 tarihinde ilan edilecek. Takvime göre, Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 31 Temmuz'da ilan edilecek. BİLSEM kılavuzunda belirtilen tarih 18 Nisan 2024 olsa da, sınav sonuçlarının açıklanmasında küçük gecikmeler yaşanabilmektedir.

Bilsem Sınavı 3

BİLSEM ÖN DEĞERLENDİRMEDEN SONRAKİ AŞAMA NE?

BİLSEM ön değerlendirme uygulamaları tamamlandıktan sonra yetenek alanlarına göre Bakanlık tarafından belirlenecek puanı geçen öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacak.

BİLSEM SINAV SONUÇ GÖRÜNTÜLEME EKRANI

Editör: Nurseli Fırat