BİLSEM sınav tarihi araştırılıyor. Sınavların tarihini merak eden öğrenci ve veliler, Bilsem'in tam olarak ne olduğunu da merak ediyor. BİLSEM nedir? Bilsem Sınavı nasıl yapılır? İşte detaylar..

Bilsem Sınavı 4

BİLSEM NEDİR?

Bilsem Online'ın açıklamasına göre Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Bilsem Sınavı 3

Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla Bilsem olabilmektedir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, okul saatleri dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Bilsem Sınavı 2

BİLSEM SINAVI NASIL YAPILIR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi (BİLSEM), Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. BİLSEM sınavı, geçen yıla kadar ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktaydı. Ancak bu sene BİLSEM sınavı, RAM'ler tarafında okulda BNV zeka testi uygulanarak yapılacak.

Bilsem Sınavı 5

2024 BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM'e katılacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 8-19 Ocak 2024 arasında tamamlandı. Öğrencilerin ön değerlendirme uygulamalarına alınması 10 Şubat tarihinde başlamıştı, 14 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek. 18 Nisan 2024 tarihinde bireysel değerlendirme uygulamalarına hak kazanan öğrencilerin ilan edilecek.

BİLSEM SINAV TAKVİMİ 2024

BİLSEM sınav sonuçları merak ediliyor. BİLSEM'e katılacak öğrenciler, 26 Mayıs-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirme sınavına alınacak.

BİLSEM adayı olan öğrenciler, 26 Mayıs-26 Temmuz 2024 arasında yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 31 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek. 

2024 BİLSEM SINAV TAKVİMİ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Nurseli Fırat