Kripto borsası Binance'nin kurucusu ve CEO'su 46 yaşındaki Changpeng Zhao, hakkındaki kara para aklama suçlamalarını kabul ederek istifa etti. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Zhao'nun 4.3 milyar dolar para cezası ile ABD tarihindeki en yüksek kurumsal cezayı ödeyeceğini söyledi.

binance Changpeng Zhao 6

Yıllardır sürdürdüğü görevinden ayrılan CZ, Binance'in yeni CEO'sunu da bizzat açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Binance'in yeni CEO’su Richard Teng, CZ'in yerine geçen isim oldu. Teng'in sektörde en az 30 yıllık tecrübesi olduğunun altını çizen CZ, Binance'in Richard Teng ile yepyeni başarılara imza atacağını söyledi.

binance yeni seo Richard Teng

BİNANCE'NİN YENİ CEO’SU RİCHARD TENG KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Richard Teng, 1971 yılında Singapur'da doğmuştur. 52 yaşındaki Richard Teng Ulusal Singapur Üniversitesi'nden muhasebe alanında lisans derecesi ile mezun olmuş ve daha sonra Chicago Üniversitesi'nden işletme yönetimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır.

Richard Teng 1

Kariyerine PricewaterhouseCoopers'ta bir denetçi olarak başladı ve ardından 1997 yılında Singapur Merkez Bankası ve finansal düzenleyici olan Monetary Authority of Singapore (MAS)'a katıldı. Teng, 13 yıl boyunca MAS'ta çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev aldı.

Richard Teng

2010 yılında Teng, MAS'dan ayrılarak Singapur Borsası ve türevler piyasası olan Singapore Exchange (SGX)'e baş düzenleyici görevine atanmıştır. SGX'in listelenmiş şirketlerinin, üyelerinin ve takas evlerinin düzenlemesini ve uyumluluğunu denetlemekten sorumlu olmuştur.

binance yeni seo Richard Teng 2

Aynı zamanda SGX'in listeleme kuralları, menkul kıymetler ticaret kuralları ve risk yönetim sistemi gibi düzenleyici politikalarının ve yapılarının geliştirilmesi ve uygulanmasında önemli bir rol oynamıştır.

binance yeni seo Richard Teng 3

2015 yılında Teng, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye taşınmış ve uluslararası bir finans merkezi ve serbest bölge olan Abu Dhabi Global Market (ADGM)'de Financial Services Regulatory Authority (FSRA) CEO'su olmuştur. FSRA'nın kuruluşunu ve işleyişini yönetmiş ve ADGM'deki bankalar, varlık yöneticileri, borsalar, fintech firmaları ve kripto işletmeleri gibi finansal faaliyetleri ve kurumları düzenleyip denetlemiştir.

binance yeni ceo2

Aynı zamanda ADGM'in ortak hukuk ve uluslararası en iyi uygulamalara dayanan yasal ve düzenleyici çerçevesinin şekillenmesine yardımcı olmuştur. Liderliği altında, ADGM bölge ve dünya genelinde özellikle fintech ve kripto alanlarında en ilerici ve yenilikçi finansal düzenleyicilerden biri olmuştur.

binance yeni ceo 3

Ağustos 2021'de Teng, Singapur doları (SGD) üzerinden kripto para birimlerinin ticaretinin yapıldığı öncü kripto para platformu Binance Singapore'ın CEO'su olarak Binance'a katılmıştır. Görevi, işin büyümesini ve yerel yasalara ve düzenlemelere uyumunu sağlamaktır.

binance yeni ceo

Ayrıca, MAS ve kripto ekosistemindeki diğer paydaşlarla yapıcı ve işbirlikçi bir ilişki geliştirmeyi amaçlamaktadır. Kasım 2021'de Teng, Binance'ın Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki işletmelerinin operasyonlarından ve stratejisinden sorumlu yeni oluşturulan bölgesel pazarlardan sorumlu başkan olarak atandı. 

binance yeni ceo1

22 Kasım 2023 tarihinde Teng, resmi olarak Binance'ın yeni CEO'su olarak duyuruldu ve Zhao'nun şirketin başkanı ve baş vizyoner görevine devam edecektir. 
 

Editör: Zeynep Baş