İstanbul Sultanbeyli'de, henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın sebebiyle İETT otobüsü alevlere teslim oldu. Olay, Turgut Reis Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde meydana geldi.

Sultanbeyli Iett Otobusu Yandi 21042024 Iha (6)

OTOBÜS ALEVLERE TESLİM OLDU

Aytekin Arslan yönetimindeki 34 GA 3897 plakalı İETT otobüsünün motor kısmında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek tüm otobüsü sardı. Yangın, otobüsün kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.

Sultanbeyli Iett Otobusu Yandi 21042024 Iha (4)

İTFAİYE VE POLİS EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ

Yangının fark edilmesi üzerine çevredekiler tarafından yapılan ihbarlarla olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Sultanbeyli Iett Otobusu Yandi 21042024 Iha (3)

ŞANS ESERİ YOLCU BULUNMUYORDU

Olay esnasında otobüsün henüz seferlerine başlamamış olması nedeniyle içerisinde yolcu bulunmuyordu. Bu durum, olası bir facianın önüne geçilmesini sağladı.

Sultanbeyli Iett Otobusu Yandi 21042024 Iha (2)

SEYİR HALİNDEKİ OTOBÜS ALEVLER İÇİNDE KALDI

İstanbul'un yoğun trafiğinde meydana gelen bu tür olaylar, araç bakım ve denetimlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Son yıllarda İETT otobüslerinin sıkça arıza yaparak İstanbulluların yollarda kalması, yolcuların İETT otobüslerini itmesi ve araç yangınları İBB yönetimine yönelik eleştirilerin artmasına neden oluyor.

Sultanbeyli Iett Otobusu Yandi 21042024 Iha (1)

Sultanbeyli Iett Otobusu Yandi 21042024 Iha (5)

Editör: Mevlüt Peker