Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, olay 26 Aralık günü yaşandı. Şişli Mecidiyeköy’de taksici İsa Arslan, müşterisi indirmek için caddeye yakın bir yerde durdu. Arka koltukta oturan kadın yolcu, ücretini ödedikten sonra taksiden inmek için kapıyı açtı. O sırada moto kurye Oğuzhan Gezer taksinin sol tarafından geçmek isterken açılan kapıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle o sırada karşı yönden gelen minibüse ön tamponuna çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından moto kurye Oğuzhan Gezer hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisi devam eden Gezer, polis ekiplerine ifade verdi. Gezer, ifadesinde taksici ve kadın yolcudan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan taksici İsa Arslan, iddiaya göre ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

TEDAVİSİ DEVAM EDERKEN ANİDEN FENALARAŞAR HAYATINI KAYBETTTİ 

Hastanede tedavisi devam eden Oğuzhan Gezer, 2 Ocak Çarşamba günü aniden rahatsızlanarak yoğum bakıma alındı. Gezer, bir gün sonra hayatını kaybetti. Gezer’in hayatını kaybetmesinin ardından taksi sürücüsü İsa Arslan tekrar gözaltına alındı. 

TAKSİCİYE EV HAPSİ KARARI 

Taksici İsa Arslan polis ekiplerince gözaltına alınarak, savcılık huzuruna getirildi. Savcılıktaki ifadesinde Arslan’ın üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Savcı, İsa Arslan’ın “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlikçe Arslan’a ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı uygulandı. 

“SÜREKLİ MOTO KURYE KARDEŞLERİMİZİN ÖLÜMÜYLE UYANIYORUZ”

Moto kurye Gezer’in hayatını kaybetmesinin ardından arkadaşları ve meslektaşları ile İstanbul Kuryeler Federasyonu avukatı Tahsin Akbay Çağlayan, İstanbul Adalet Sarayı önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Avukat Tahsin Akbay, “Geçtiğimiz günlerde motosikletli kurye kardeşimiz Oğuzhan Gezer dikkatsiz bir taksi şoförünün yanlış yerde yolcu indirmek için duraklaması ve yolcunun kapıyı açarak kazaya sebebiyet vermesi neticesiyle ağır bir şekilde yaralanmış olup, tedaviler neticesinde hayata tutunamayıp vefat etmiştir. Bizler sürekli motosikletli kurye kardeşlerimizin ölüm haberleriyle uyanıyoruz, ölüm haberleri ile uyumaya çalışıyoruz. Geçen yıl yine İstanbul’da Yunus Emre Göçer, Feridun Kaplaner ve onlarca kurye kardeşimiz vefat etmiş dün ise Oğuzhan Gezer’in acı haberi ulaşmıştır” dedi. 

“2024 YILINA OĞUZHAN GEZER KARDEŞİMİZİN ACISIYLA BAŞLADIK”

2023 yılında 68 kuryenin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Avukat Akbay, “2023 yılını, Kurye Hakları Derneği verilere göre en az 68 kurye kardeşimizin hayatını kaybetmesi neticesiyle bitirdik. 2024 yılına Oğuzhan Gezer kardeşimizin acısıyla başladık. Kuryelerin sorunları her geçen gün daha da büyümekte olup bu konuda kimse bir çözüm üretmemektedir. Evine sadece ekmek götürmek isteyen, kaportası bedeni olan kurye arkadaşlarımızın, İstanbul Kuryeler Federasyonu olarak yaşanan bu kazalarının önüne geçilmesi için yetkililere tekrardan çağrıda bulunuyoruz. Kurye ölümleri her geçen gün artmaktadır. Bir bir ailelerin yuvalarına ateş düşmektedir. Motosikletlilerin trafikte artık fark edilmesini, yollarda motosiklet sürücülerinin de var olduğunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz.  Trafikte dikkatsiz ve ihmali davranışlar kuryelerin hayatını kaybetmesine neden olmaktadır” diye konuştu. 

“BİZ YİNE ÖLÜYORUZ AMA KİMSE CEZA ALMIYOR”

Kurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki, “Arkadaki motosikletlerimizin üzerinde Oğuzhan Gezer’in fotoğrafı var ama bizim motosikletlerimizin üzerindeki resimler sürekli değişiyor. Geçen hafta Feridun arkadaşımızı resmini taşıyorduk, ondan önceki hafta Yunus Emre kardeşimizin resmi vardı. Motosikletlerimizdeki resimler değişse de acımız değişmiyor, kaderimiz değişmiyor. Biz yine ölüyoruz, sakat kalıyoruz ama hiç kimse ceza almıyor. 2023 yılında 68 arkadaşımızı biz kaybettik. 2022 yılında bu sayı 58’idi. 2021’de 30’du. Her yıl katlanarak ölüyoruz ve bu bizim tespit edebildiğimiz rakamlar. Hala çok tehlikeli meslekler statüsünde değiliz. Mesleki yeterlilik belgesi zorunlu değil. Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve bizimle ilgili çalışma yapan bakanlıklara soruyoruz. Bizi çok tehlikeli meslekler arasına almanız için kaç ölüm istiyorsunuz. Kaç kere ölürsek biz tehlikeli meslekler arasına gireceğiz. Kaç kere ölürsek bu alan denetlenecek ve güvenli bir yaşam gelecek” şeklinde konuştu. 

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI 

Öte yandan kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera görüntüsünde taksinin durduğu ve sol arka kapısının açıldığı anda moto kurye Gezer’in kapıya çarptığı ve o anda karşı yönden gelen minibüsün ön tamponuna çarptığı görülüyor.
 

Editör: Ozan Barış Erim