İstanbul’da yaşayan Aslı Çoban, iddiaya göre 3 yıl önce temizliğe gittiği bir evde ev sahibi kadından yüksek karlı bir yatırım teklifi aldı. Ev sahibi kadın Bulgaristandan hurda araç parçaları getirip yüksek karla satıyordu. İşinin çok karlı olduğunu söyleyen kadın Çoban’a ‘Adından şüphe et, benden şüphe etme’ diyerek de güven telkin ediyordu.

AİLESİNİ DE İKNA ETTİ, TÜM PARASINI VERDİ

Çoban da kadına önce 30 bin lira vererek bu işe girdi, kar getiridğini gördükçe de çevresini ikna etti. Annesinden,babasından, kuzenlerinden, dayısından ve arkadaşlarından para alıp kadına veren Çoban, tefecilerden bile para alıp bu işe yatırdı.

saddet-zinciri-shom4

ÇEKLER KARŞILIKSIZ ÇIKTI

Ama fonda para birikince musluklar kesildi. İddiaların odağındaki kadın paraları Şekerpınar'da bir geri dönüşüm fabrikasına bağladığını söyledi, Çoban ve ailesinin oyaladı. Verdiği çeklerde karşılıksız çıkınca dolandırıldığını anlayan Aslı Çoban, kadının kapısına dayandı. Bu kez de kadın tarafından alınan uzaklaştırma kararı ile şoku yaşadı.

GALATASARATLI ESKİ FUTBOLCU DA DOLANDIRILDI

“Hakim de dinlemiyor. Savcı da beni dinlemiyor. Bu dolandırıcıyı mı dinleyeceksiniz?” diyen Çoban, başka mağdurlar da olduğunu belirterek, Galatasaraylı eski futbolcunun da dolandırıldığını söyledi. Toplam 2 buçuk milyon kaptıran talihsiz kadın şimdi adalet arıyor. 
saddet-zinciri-shoW3

Editör: Şeyda Karaca