Bölücü terör örgütü PKK/YPG, saflarına katmak için Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki çocukları ailelerinden koparmaya devam ediyor.

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK TERÖR SAFLARINA KATMAK İÇİN KAÇIRILDI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre PKK/YPG, Halep ilindeki Şeyh Maksut Mahallesi'nde S.Ş.M'yi (13) zorla kaçırarak silahlı eğitim için sözde eğitim kampına götürdü. Bölücü terör örgütü, alıkoyduğu çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engelliyor. Uluslararası kuruluşlar da söz konusu terör örgütünün çocukları zorla silah altına aldığını belgeliyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ 2022'DE 633 ÇOCUĞU ZORLA SAFLARINA KATTI

Birleşmiş Milletler (BM), Ocak-Aralık 2022 dönemine ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda bölücü terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 2022'de bin 200'den fazla çocuğu "asker" olarak kullandığını bildirmişti. BM raporunda, PKK'nın Suriye kolu SDG'nin 637 çocuğu, PKK/YPG ve SDG'ye bağlı yapılanmaların 633 çocuğu saflarına kattığı aktarılmıştı.

BM'DEN TERÖR ÖRGÜTÜNE "ÇOCUKLARI BIRAKIN" ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

BM ile PKK/YPG elebaşılarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin arasında Haziran 2019'da "(Örgüt bünyesindeki) çocukların serbest bırakılması ve silahlı çatışmalarda kullanılmaması" konulu metin imzalandı. Bu metne atılan imzalara ve uluslararası kurallara rağmen bölücü terör örgütü, söz konusu faaliyetlerini sürdürüyor.