İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesapları üzerinden Balıkesir’in Gömeç ilçesinde tefecilik yapan suç örgütüne yönelik, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başarılı operasyonu hakkında bilgi verdi. Jandarma ekiplerinin istihbari çalışmaları sonucu; Gömeç ilçe merkezinde ikamet eden S.B. isimli şüphelinin tefecilik yaptığı bilgisine ulaşılarak takipli KOM faaliyeti başlatıldı.

Bos Senet Imzalatip Arsalari Ellerinden Aldilar Tefecilerin Akilalmaz Tuzagini Jandarma Bozdu 22Subat 1

MİLLETİ BORÇLANDIRIP MAĞDUR ETTİLER

Faaliyet dahilinde uygulanan iletişimin tespiti ve kayda alınması tedbiri, yapılan fiziki takipler, MASAK'tan alınan verilerin incelenmesi sonucu, tefecilik suçunun örgütlü olarak işlendiği tespit edildi. Şüpheli S.B. liderliğinde hareket eden 6 şüphelinin içerisinde bulunduğu yapılanma tarafından, maddi açıdan zor durumdaki vatandaşlara boş senet imzalatarak yüksek faizle borç para verdikleri, vadesi geldiği halde borçlarını ödemek isteyen mağdurların faizlerini arttırarak borçlarının bitirilmesini engelleyip, sistematik şekilde daha fazla borçlandırdıkları, borcunu ödeyemeyenleri tehdit ve şiddet yoluyla baskı altına aldıkları, mağdurların, borçlarını ödemek amacıyla traktör ve arsalarını düşük fiyata satışa çıkardıkları ve satışa çıkarılan mal varlıklarını şüphelilerin yakınları tarafından satın alınmasını sağladıkları belirlendi. 

Bos Senet Imzalatip Arsalari Ellerinden Aldilar Tefecilerin Akilalmaz Tuzagini Jandarma Bozdu 22Subat Iha 3

45 MİLYONLUK HAKSIZ KAZANÇ

Örgüt tarafından, Çanakkale ve Balıkesir'de ikamet eden 37 kişinin mağdur edilerek 45 milyon TL haksız kazanç elde edildiği öğrenildi.  Şüphelilerin yakalanması ve suça ilişkin delillerin toplanması amacıyla Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde 5 şüpheliye ait 7 adreste icra edilen operasyonda; 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 213 adet tabanca fişeği, 4 adet tabanca şarjörü, 10 adet açık senet, 14 adet açık çek, 6 adet cep telefonu, 1 adet ev satış sözleşmesi ele geçirildi. 

Bos Senet Imzalatip Arsalari Ellerinden Aldilar Tefecilerin Akilalmaz Tuzagini Jandarma Bozdu 22Subat 4

ÖRGÜT LİDERİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Olayla ilgili olarak, R.S., A.Ş.D., S.T., H.M. ve A.D. yakalanarak gözaltına alındı. Örgüt lideri S.B. ve örgüt elemanı Ç.Ç., takip faaliyeti esnasında başka suçlardan tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevine gönderildi. MASAK verilerinin incelendiği ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, "Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, operasyonları gerçekleştiren kahraman Jandarmamız ile MASAK’ı ve Gelir İdaresi Başkanlığımızı tebrik ediyorum" dedi.                                    

Editör: Meltem Kaya Sapmaz