Çanakkale'nin Biga ilçesinde kan donduran bir olay meydana geldi. Fırat Yıldızhan isimli katil zanlısı, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı iple boğarak öldürdü. Yıldızhan, cinayetin ardından eşinin cesedini hafriyat alanındaki topraklık alana gömdü. Talihsiz kadından haber alamayan ailesinin kayıp başvurusunda bulunması üzerine, polis ekipleri Biga Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde inceleme başlattı.

EVİNİN ÖNÜNDEN OTOMOBİLLE ALDI

Edinilen bilgilere göre Fırat Yıldızhan, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem’in Lapseki’deki evinin önüne gelerek konuşmak istedi. Fırat Yıldızhan, genç kadını evinin önünden otomobille alarak, Lapseki’den Biga istikametine doğru yola çıktı. Bu sırada Fırat Yıldızhan ve Saliha Gizem tartışmaya başladı.

HAFRİYAT ALANINA GÖMDÜ

Tartışmanın ardından Fırat Yıldızhan, Saliha Gizem’i iple boğarak öldürdü. Cani koca, daha sonra talihsiz kadının cesedini, Biga ilçesine bağlı Çavuşköy Mahallesi yakınındaki hafriyat alanına götürerek gömdü. 

AİLESİ HABER ALAMAYINCA EKİPLERE HABER VERDİ

Saliha Gizem’den haber alamayan ailesi, durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yapılan detaylı çalışma sonucunda Saliha Gizem’in Lapseki’den bir araca binip, Fırat Yıldızhan ile birlikte ilçeden ayrıldığı belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri, hızla harekete geçerek Fırat Yıldızhan'ı gözaltına aldı. 

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Yıldızhan, ifadesinde cinayeti itiraf ederek eşi Saliha Gizem’in cansız bedenini gömdüğü bölgeyi polis ekiplerine gösterdi. Yer gösteriminin ardından çalışmalara başlayan polis ekipleri, sabah saat 07.00 sıralarında hafriyat alanından Saliha Gizem’in cansız bedenine ulaştı. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesinin ardından Saliha Gizem’in cansız bedeni, kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere  Çanakkale Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KARDEŞİ İLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINARAK TUTUKLANDI

Öte yandan olay sırasında Fırat Yıldızhan'ın kardeşi Yağız Yıldızhan'ın da yanında olduğunu belirleyen ekipler, şüphelinin kardeşini de gözaltına aldı. Gözaltına alınan kardeşler, Biga Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Fırat Yıldızhan ve kardeşi Yağız Yıldızhan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Editör: Halide Tonga