İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyonun detaylarını paylaştı. Operasyon, "BOZDOĞAN-36" adı altında gerçekleştirildi ve 10 ilde toplam 72 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

ŞÜPHELİLERİN FAALİYETLERİ VE ELE GEÇİRİLEN DELİLLER

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğünün Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları koordinasyonunda, Mardin, Antalya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Hakkâri ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü. Yakalanan şüphelilerin bölücü terör örgütü içinde aktif rol aldıkları, Nevruz etkinlikleri ve çeşitli tanıtım toplantılarında terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt mensuplarının mezarlarında anma ve taziye etkinliklerine katılarak örgüt lehine slogan attıkları belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin örgütün cezaevi içi koordinasyonu için para yardımında bulundukları, illegal gösterilere katıldıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Bozdogan 36 Operasyonu 09052024 (1)

ELE GEÇİRİLEN MATERYALLER

Operasyonlar sırasında 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 1 adet av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Bozdogan 36 Operasyonu 09052024 (2)

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEŞEKKÜR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları başarıyla gerçekleştiren güvenlik güçlerini kutlayarak, "Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı ve bu tür operasyonların Türkiye'nin huzuru için devam edeceğini vurguladı.

Bozdogan 36 Operasyonu 09052024 (3)

Bozdogan 36 Operasyonu 09052024 (4)

Bozdogan 36 Operasyonu 09052024 (5)

Bozdogan 36 Operasyonu 09052024 (6)

Editör: Mevlüt Peker