Her geçen gün yeni yöntemlerle vatandaşları ağına çeken dolandırıcılar, bu defa gözlerini avukatlara dikti. Onlarca avukatı, kaza geçirdikleri bahanesiyle arayan dolandırıcılar davayı alıp alamayacaklarını sordu.

YÜKSEK TAZMİNAT BEKLENTİSİ TUZAĞA ÇEKTİ

Ekran Haber'in özel haberine göre her senaryoda mağdur tarafı oynayan sahtekarlar avukatları yüksek tazminat beklentisiyle kandırdı. Avukatlara noterden vekalet vereceğini söyleyen dolandırıcılar, bunun için özellikle genç avukatları seçerek vekalet ücreti istedi. Vekalet ücreti ödendikten sonra sözde müvekkiline ulaşamayan avukatlar dolandırıldığını anladı.

avukatlar-dolandirildi-show-ozel4

10O BİN LİRAYA KADAR KAPTIRAN VAR

Mağdur avukatlar 100 bin liraya kadar dolandırıldığını söyleyen meslektaşları olduğunu ifade ederek, dolandırıcılarla yaptıkları son görüşmeyi de kayda aldı.

avukatlar-dolandirildi-show-ozel3

SENARYO DEĞİŞMİYOR

Dolandırıcıların avukatları ağlarına düşürmek için uydurdukları senaryolar, ‘Trafik kazası geçirdik’ yalanıyla başlıyordu. 

‘O kazada eşim ve kızım hayatını kaybetti. Ben de tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım. Tazminat davası açıp, sizi avukat olarak tutmak istiyorum’ diyen dolandırıcılar tuzağa düşen avukatlara vekalet vereceklerini söyleyip, sözde noter ile görüştürüyorlar. Noter veznesiyle görüşen avukatlar, gönderilen hesaba para yatırınca da telefonları engelleniyor.

avukatlar-dolandirildi-show-ozel2

100'DEN FAZLA AVUKAT DOLANDIRILDI

Aynı senaryo ile yüzden fazla avukatı dolandıran sahtekarlara ise henüz bir dava açılamadı. Çünkü ortada bir avukatlık kanunu var. Avukatların karşı tarafa vekalet ücreti ödemesi kesinlikle yasak. Bu nedenle mağdurlar suç duyurusunda bulunamıyor. 
Avukatlarsa sonu gelmez sahtekarlığın son bulmasını istiyor.
 

Editör: Şeyda Karaca