Yeni yılın ilk günü, yılbaşı günü, bugün kuyumcular açık olacak mı? Bugün sarraflar açık mı, kapalı mı? Yılın ilk günü yaklaşırken kuyumcuların açık olup olmayacağına dair merak da artıyor. Değerli metallerin ve taşların işlenerek enfes mücevherlere dönüştürüldüğü kuyumcu dünyasında, hem perakendeciler hem de potansiyel alıcılar, kuyumcuların sarrafların 1 Ocak Pazartesi günü müşterileri karşılayıp karşılamayacağını, açık olup olmayacaklarını düşünüyor. Soruyu yanıtlamak için ayrıntılara girelim: Kuyumcular 1 Ocak 2024'te açık mı?

İSTANBUL'UN KUYUMCULARI: YILBAŞI GÜNÜ ÇALIŞMA SAATLERİ

İstanbul'daki kuyumcular genellikle hafta içi normal iş saatlerinde çalışırlar. Peki ya resmi tatil olan 1 Ocak ne olacak? İşte ayrıntılar.

KUYUMCULAR 1 OCAK 2024'TE AÇIK OLACAK MI?

Kuyumcular yani sarraflar genellikle Cumartesi günleri açık ve Pazar günleri kapalı olsa da, resmi tatillerde çalışmaları yerel düzenlemelere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, dini bayramlar gibi özel günlerde genellikle kapanırlar.

Ancak 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatillerde açık olabilirler.

Ne olursa olsun, müşterilerin herhangi bir rahatsızlıktan kaçınmak için tercih ettikleri kuyumcuların çalışma saatlerini ve tatil durumlarını önceden kontrol etmeleri tavsiye edilir.

RESMİ TATİLLERDE DÖVİZ BÜROLARI AÇIK MI?

Resmi tatillerde, hafta sonlarında ve yarım çalışma günlerinde referans döviz kuru belirlenmez.

DÖVİZ BORSALARI 1 OCAK 2024'TE AÇIK MI?

Döviz bürolarının tamamının 1 Ocak 2024 tarihinde kapalı olması bekleniyor. Yılbaşı günü yani bugün döviz bürolarının açık olma ihtimali neredeyse hiç bulunmuyor.

Editör: Mevlüt Peker