Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Kerimoğlu, parti üyeleriyle bir kahvaltı programında buluşarak ön seçim çağrısında bulundu. Ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı adaylığının önüne engel olmak istediği iddialarıyla ilgili olarak da eleştirilerde bulundu. Adaylık açıklamasının ardından gelen tepkilere sert bir şekilde yanıt veren Kerimoğlu, parti içindeki hizmetlerine ve parti üyelerine güvendiğini belirtti.

bülent kerimoğlu

BÜLENT KERİMOĞLU KİMDİR? BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI DR. BÜLENT KERİMOĞLU KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

53 yaşındaki Bülent Kerimoğlu, 1970 yılında Ardahan'da doğan Türk siyasetçi ve doktordur. 2014 yılından bu yana Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Alevi Türkmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. 1991 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ardından 1992-1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi'nde uzmanlık eğitimi almıştır. Asistanlık döneminde İngiltere'de Leeds Klingbeck Hastanesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 1999 yılında Diyarbakır'da askerlik görevini yedek subay olarak tamamlamıştır. Hem kamu hem de özel sektörde uzman doktor olarak görev yapmıştır.

bülent kerimoğlu 2

Bülent Kerimoğlu, çeşitli akademik dergilerde bilimsel makaleler ve araştırmalar yayımlanmıştır. Ayrıca, Cumhuriyet Gazetesi ve Kemalyeri Dergisi gibi kültür, sanat, siyaset ve yerel yönetim konularında yazılar kaleme almaktadır.

bülent kerimoğlu 1

Siyasi kariyerine 2009 yılında Esenyurt Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adayı olarak başlamıştır. 2010-2011 yıllarında CHP İstanbul İl Sekreteri olarak görev yapmıştır. 2011 genel seçimlerinde İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olmuştur. 2014 yılından itibaren Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Parlamentosu'nda (Strasbourg, Fransa) Sol-Sosyalist grupta CHP ve Türkiye Temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

Bülent Kerimoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Zeynep Baş