Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce Planlı İstihbarat Faaliyeti kapsamında Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi’nde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Baskın düzenlenen adreste çok sayıda teçhizat ve sikke ele geçirildi.

JANDARMA ÇOK SAYIDA TEÇHİZAT VE SİKKE ELE GEÇİRDİ

Yapılan arama sonucu jandarma ekipleri tarafından, 64 adet çeşitli marka ve modellere ait define arama dedektörü, 8 adet define arama pointer dedektörü, 4 adet define aramak için kullanılan civa uçlu bakır çubuklu düzenek, 46 adet tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen sikkeler, 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 650 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 100 adet av tüfeği fişeği, 18 adet plastik boru içinde gübre ve barutla hazırlanmış dinamit lokumu (patlayıcı düzenek), dinamit lokumlarını elektrik akımı ile patlatmada kullanılan akü ile beslenen antenli düzenek, 300 metre patlatma için kullanılan elektrik kablosu, 500 gram barut, 150 gram amonyum nitrat, 2 adet jenaratör, 2 adet güç kaynağı (akü) ve 1 adet hilti ele geçirildi.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Arama sonucu ele geçirilen maddeler tespit edildi ve muhafazaya alındı. Ayrıca olayla ilgili 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Editör: Halide Tonga