Türkiye geneli bütün eğitim öğretim kademelerinde 2023-2024 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili 10 Kasım Cuma günü itibarıyla başlamış, sosyal medyada “ara tatil uzatıldı” yönünde yapılan paylaşımlar sebebiyle vatandaşlar “ara tatil uzatıldı mı” sorusunun cevabını bulmaya çalışmıştı. Kayak severler ise “ara tatil uzatıldı mı” sorusunun cevabının yanı sıra, “Uludağ’da kar yağışı başladı mı?” sorusuna da yanıt bulmak istemişti. Sorunun cevabı “gecikmeli evet”. Zira Millî Eğitim Bakanlığının çalışma takviminde herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve 9 günlük ara tatil sonrası öğrenciler, 20 Kasım Pazartesi günü itibarıyla yani yarın yeniden ders başı yapacak. Kayak sever tatilcilerin, okulların tatile girdiği 10 Kasım dolaylarında Bursa’da beklediği kar yağışı tatile yetişememiş olsa da bir sonraki hafta sonunu değerlendirmek isteyenler için bir fırsat sunabilecek.

BURSA ULUDAĞ’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Uludağ, Türkiye'nin önde gelen kayak ve kış turizm merkezlerinden biri olarak, son yağan karla birlikte kış turizmi için hareketli günlerin habercisi oldu. Özellikle Oteller Bölgesi ve kayak pistleri, 5 santimetreyi aşan kar kalınlığı ile kış sporları tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

ULUDAĞ'DA KIŞ MANZARASI VE EĞLENCELİ ANLAR

Kar yağışının ardından, Uludağ'ın eşsiz manzarasını görmek isteyen yerel halk ve yabancı turistler, bölgeye akın etti. Ziyaretçiler, karın keyfini çıkarırken, müzik eşliğinde kar üstünde oyunlar oynayarak eğlenceli anlar yaşadılar. Kayak merkezinde hava sıcaklığı en yüksek sıfırın altında 2 derece, en düşük ise sıfırın altında 12 derece olarak ölçüldü.

KAZAY SEZONUNUN BAŞLAMASI İÇİN GERİ SAYIM DA BAŞLATILDI

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, kar yağışının sektör için sevinç ve umut kaynağı olduğunu belirtti. Usta, "Beklediğimiz gibi yağış başladı. 10 Aralık gibi sezonu açmayı planlıyoruz. Türkiye genelinde 400 civarında eğitmenimizle görevimize hazırız" dedi. Son birkaç yılın olumsuz sezonlarına rağmen bu yıl için umutlu olduklarını dile getiren Usta, hafta sonu için 80 santimetre kar beklentisinde olduklarını, ancak 30-40 santimetre karın bile sezona başlamak için yeterli olacağını vurguladı.

Editör: Mevlüt Peker