Bursa'nın Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde, Yeniler Sokak'ta meydana gelen üzücü olayda, sokak köpekleri erik toplamakta olan üç çocuğa saldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, çocuklardan birinin yerde köpeklerin saldırısına uğradığı, diğer çocuğun ayakta köpeklerden korunmaya çalıştığı gözlemlendi. Üçüncü çocuk ise olay yerinden kaçarak saldırıdan kurtuldu.

Bursa Sokak Kopekleri 05052024 Iha2

YARALANAN ÇOCUKLARA HIZLI MÜDAHALE

Çocukların yardım çığlıklarını duyan bir vatandaş, hemen köpeklere müdahale ederek onları kovaladı. Kısa süre sonra olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralanan iki çocuğu hemen hastaneye kaldırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri de saldırgan köpekleri yakalayarak güvenli bir şekilde boş bir inşaata bağladı.

Bursa Sokak Kopekleri 05052024 Iha3

BELEDİYE EKİPLERİNE TESLİM EDİLEN KÖPEKLER

Polis ekipleri, olay yerine çağrılan Bursa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanlarına köpekleri teslim etti. Tüm bu yaşananlar ise bir evin güvenlik kamerasına detaylı bir şekilde yansıdı. Olay, bölge sakinleri arasında büyük tedirginlik yarattı ve sokak hayvanlarıyla ilgili güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği tartışmalarını beraberinde getirdi.

Bursa Sokak Kopekleri 05052024 Iha5

HAYVANSEVER DEĞİL, SOKAK KÖPEKLERİ LOBİSİ!

Türkiye’deki sokak köpekleri lobisi sebebiyle köpeklerin keyfi saldırılarının insan hayatının önüne geçmesi, hem vatandaşları hem güvenlik güçlerini hem de yöneticileri gerekli önlemlerin alınması ve müdahalede bulunulması konusunda tedirgin ediyor. Dün İstanbul Kağıthane'de uluslararası yarışmaya hazırlanan triatlon sporcusu Mehmet Ayan’ın başıboş köpekler tarafından ısırılmasından çok, köpekleri besleyen bir kadının yaralanan sporcuya tepkisi konuşulmuştu.

Sporcuyu Kopek Isirdi Kadin Tepki Gosterdi 06052024 Iha (3)

Sporcuyu Kopek Isirdi Kadin Tepki Gosterdi 06052024 Iha Gorsel

POLİS MEMURU “NEDEN GEÇ VURDUN” DİYE ELEŞTİRİLMİŞTİ

Sokak köpekleri sorununu 1920’li yıllarda kitlesel uyutma ve popülasyonu kontrol altına alma yoluyla çözen Avrupa’da köpek saldırıları vakaları yok denecek kadar azken, ABD’de nadiren de olsa saldırılara tanık olunuyor. Geçtiğimiz günlerde Philadelphia’da bir grup pitbul cinsi köpeğin yoldan geçen bir adama ve köpeğine acımasızca saldırması sosyal medyada öne çıkanlar arasında yer almıştı. Konunun yoğun konuşulmasının nedeni ise köpeklerin saldırısı değil, polis memurunun köpeklere silahla ateş açmasıydı. Amerikalılar düşünülenin aksine polis memurunu “Neden köpekleri öldürdün?” diye değil, “Neden geç ateş ettin?” diye eleştirmişti.

Abd Polisi Sokak Kopekleri 07052024

Editör: Mevlüt Peker