Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklandı mı? Gerçekleşen sınavın ardından bu gibi soruların yanıtları merak ediliyor. 2023 İOKBS Bursluluk sınavı, 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Birçok öğrencinin katılım sağladığı sınavda ortaokul 5,6,7'nci sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri; 8. Sınıf öğrencilerine bunlara ek olarak Sosyal Bilimler ve Lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yöneltildi. 120 dakika yani 2 saat süren sınavdan çıkan öğrenciler, sınavların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte detaylar..

bursluluk-sınavı-ilkokul

Bursluluk Sınav Soruları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Eylül Pazar günü İOKBS bursluluk sınavı gerçekleştirildi. Ortaokul 5,6,7'nci sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri; 8. Sınıf öğrencilerine bunlara ek olarak Sosyal Bilimler ve Lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yöneltildi. 3 yanlış cevabın 1 doğruyu götürdüğü sınavda öğrencilere 100 soru soruldu ve bu soruların cevaplanması için 120 dakika süre verildi.

Bursluluk Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İOKBS 2023

Sınavı atlatan öğrenciler ve veliler şimdi de sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 2023 Bursluluk Sınavı sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Daha önce 5 Eylül'de düzenlenen sınavın soruları ve cevapları 8 Eylül'de erişime açılmıştı. 2022 yılında 4 Eylül'de düzenlenen sınavın sonuçları 23 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Buna göre 2023 Bursluluk sınav sonuçlarının eylül sonunda açıklanabileceği tahminler arasında yer alıyor. Öğrenciler, MEB tarafından yayımlanan sorulara ve cevaplara meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek.