Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) başvuru kılavuzda yer alan takvime göre, İOKBS başvuruları 13 Şubat-1 Mart 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Peki, 2024 Bursululuk (İOKBS) sınavı ne zaman? İOKBS giriş belgesi ne zaman açıklanır?

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-3

Türkiye'deki sınavda, her yıl binlerce öğrenci burs imkanından faydalanabiliyor. Yeni eğitim öğretim dönemi için İOKBS sınav tarihi araştırılıyor. Peki, İOKBS bursluluk sınavı hangi tarihte yapılacak? İOKBS sınav belgesi ne zaman yayımlanır, nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), ikinci dönemde okul başarısı yüksek, maddi durumu yetersiz öğrenciler için uygulanacak. MEB tarafından verilen burstan faydalanmak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladı. Peki İOKBS sınavı ne zaman? Bursluluk sınavı 2024 başvuruları 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapıldı.

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-2

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.

Bursluluk Sınavı Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Bursluluk sınavına katılacak öğrencilerin sınav giriş yerleri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
 

Editör: Nurseli Fırat