Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak Fenerbahçe hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. İdman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlar Söyüncü, geleceği hakkında konuştu. Söyüncü, "Transfer sürecim yaklaşık üç hafta sordu. Bir gün 'Bitti' deniyor, ertesi gün görüşmeler devam ediyor. Mental olarak süreç yordu. Bizde saygı gösterdik. Atletico Madrid ile kontratım var. 6 aylık süreç çok önemli. Mutlu sona ulaşırsak, durumum ilerleyen zamanda netleşir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

''EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM''

Oynadığı pozisyondaki rekabetle ilgili konuşan başarılı defans oyuncusu, “Çok tecrübeli isimlerimiz var. Oturmuş bir takıma geldim. Bu benim işimi zorlaştırıyor. Herkes antrenmanlarda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Rekabet pozitif olarak geri dönüyor. Stoper bölgemizde 5 futbolcumuz var. Hepimiz forma rekabeti içerisindeyiz. Hocamızın son kararına bağlı. Ben sahada en iyi mücadeleyi yapıp, hocamızın kararına saygı duyuyorum” şeklinde konuştu.

'ÖNCELİĞİM PARANIN HAKKINI VERMEK'
Futboldan maddi kazanç elde ettiğini, bunun karşılığı olarak da sahada kazandığı paranın hakkını vermeyi öncelik edindiğinin altını çizen Çağlar Söyüncü, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Elimden gelen mücadeleyi vermeye çalışıyorum. Atletico Madrid'de kontratlı bir futbolcuyum. Hem benim adıma hem de takım adına 6 aylık süreç çok önemli. Mutlu sona ulaşırsak ilerleyen zamanda durumum daha da netleşir." Almanya'da gerçekleştirilecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'yla ilgili de konuşan Çağlar Söyüncü, şunları söyledi: "Milli takımdaki rekabet çok yüksek. Çok iyi arkadaşlarımız var. Ben kendimi bildim bileli rekabet içindeyim. 16 yaşında Bölgesel Amatör Lig'e gittim. Birbirimizin gelişimi için ve takımın daha iyi olması için rekabet olacak. En iyi performansı veren oynayacak. Burada olduğu gibi milli takımda da takım arkadaşlığımız çok iyi. Umuyorum ki iyi bir turnuva bizi bekliyor. Halkımız da her zaman yanımızda. Bence turnuva çok güzel geçecek." ifadelerini kullandı.

MENTAL OLARAK ZOR BİR SÜREÇTİ

Sarı-lacivertlilere transfer süreciyle ilgili bilgiler veren Çağlar, "Transfer sürecim yaklaşık üç hafta sordu. Bir gün 'Bitti' deniyor, ertesi gün görüşmeler devam ediyor. Mental olarak süreç yordu. Bizde saygı gösterdik. Atletico Madrid ile kontratım var. 6 aylık süreç çok önemli. Mutlu sona ulaşırsak, durumum ilerleyen zamanda netleşir diye düşünüyorum." dedi.