Edinilen ilk bilgilere göre, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından olay yerinde çatışma çıktı.

Çağlayan Adliyesi Silahlı Saldırı 2

Çıkan çatışma nedeniyle 2 polis yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 2 saldırganın etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Yaralı polisler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde büyük panik yaşandı.

'SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ'  OLAYI GİBİ EYLEM PLANLAMIŞLAR

Çağlayan Adliyesi'ne yapılan saldırıda etkisiz hale getirilen teröristlerin DHKP/C'li Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. DHKP-C’li teröristler “Savcı Mehmet Selim Kiraz” olayı gibi eylem planlamış. Terörist Emrah Yayla’nın üzerinden plastik kelepçe çıktı. Planlarına göre Adliye binasına girerek polis ya da savcıyı etkisiz hale getirip, taleplerde bulunacaklardı.  Teröristlerin çantalarında örgütsel flama ve ‘tutsaklar salıverilsin’ yazılı pankart ele geçirildi.  43 yaşındaki terörist Emrah Yayla’nın Adana’da hakim, savcı, polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığındayken 11 kilo patlayıcı madde ile yakalanan 3 teröristten biri olduğu ortaya çıktı.  Terörist Pınar Birkoç 18 yaşında DHKP-C üyesi olarak tutuklanmıştı.

Çağlayan Adliyesi Silahlı Saldırı 1

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

2'si polis olmak üzere 3 kişinin yaralandığı saldırda güvenlik güçleri geniş önlemler aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yararlılara acil şifalar dilerken kahraman polislerimizi de tebrik etti.

Çağlayan Adliyesi Silahlı Saldırı