Türkiye'de dört milyonu aşkın çalışan emeklinin çok tartışılan 5.000 TL'lik ikramiyesi için tüm gözler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM). Bütçe maratonunun bugün sona ereceği TBMM Genel Kurulu'nda, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5.000 TL ikramiye verilmesini öngören kanun tasarısının görüşmelerine odaklanıldı. İşte bu önemli gelişmeyle ilgili son haberler…

TBMM BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE SON AŞAMA

TBMM Genel Kurulu'nda 11 Aralık'ta başlayan bütçe görüşmeleri bu gece sona eriyor. Bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu çalışmalarına aralıksız devam edecek.

26 Aralık Salı günü ise çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5.000 TL ödeme yapılmasını ve diğer ekonomik düzenlemeleri içeren torba kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Bütçe görüşmeleri öncesinde 86 maddelik teklifin 43 maddesi kabul edilmiş, kalan maddelerin ele alınması kararlaştırılmıştı.

27 ARALIK’A KADAR ONAYLANMASI BEKLENİYOR

Emekli ikramiyesine ilişkin 5.000 TL'lik düzenlemeyi de içeren kapsamlı kanun teklifinin 2023 yılı bitmeden TBMM Genel Kurulu'nda oylanması ve kabul edilmesi bekleniyor. Teklifin en geç 27 Aralık tarihine kadar yasalaşması öngörülüyor.

Kanun, onaylanmasının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Uygulama SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ödemelerini kapsayacak.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5.000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ödenmesine ilişkin olarak, "Tasarının Meclis'te kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından iki gün içinde ödemelerin yapılması için hazırlıklarımızı tamamladık" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklaması, ödeme sürecinin çabukluğu ve verimliliği konusunda hak sahiplerine güven verdiği şeklinde değerlendirildi.

Editör: Mevlüt Peker