2024 yılında esnek çalışma saatleri konusu gündemde yerini aldı. Çalışma saatleri düzenlemeleri, milyonlarca çalışan tarafından araştırılıyor.

is_calisma_memur_1

Dünya genelindeki eğilim son yıllarda çalışma saatlerini azaltmaya yönelik olurken, bu değişikliklerin Türkiye'de ne kadar etkin olacağı merak ediliyor.

çalışma-saatleri-kısalacak-mı-13-aralık-2023-2

Türkiye'de İş Kanunu'na göre genel çalışma süresi haftada 45 saat, memurların çalışma süresi ise haftalık 40 saat olarak belirlenmiş durumda. Peki çalışma saatleri düşecek mi, özel sektör mesai saatleri kısalacak mı?

SMMM-sınavı-mali-müşavir-2024-4

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

Esnek çalışma saatleri, 2024 yılının ilk ayında gündemde yerini alan konulardan biri oldu.

SMMM-sınavı-mali-müşavir-2024-3

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, iş kanunuyla ilgili yapılan toplantılarda eski ve işlemeyen maddelerin azaltılması gerektiğini vurguladı.

SMMM-sınavı-mali-müşavir-2024-2

Bakan Işıkhan, 19 kanunun işleyişindeki sorunları ele alarak, düzenlemelerin hayata geçirilmesi için adımlar atılacağını belirtti. 

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: ''İş kanunuyla ilgili güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu da tekerrür eden, işlemeyen bazı yasalar var. Bir tane 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu.

Vedat Isikhan 05012024 Aa 6

Bunların azaltılmaları yönünde. Ama temel haklar bunlar. Temel hakların yani çalışanların hakları korunarak üzerinde aksayan bir de yeni hizmet modelleri var, yeni işler çıktı. Esnek çalışma, uzaktan çalışma platform çalışma, çalışanlarına yönelik güncel verileri de kapsayacak güzel, çağdaş bir temel kanun. Şu an takvim yok.

vedat-isikhan-calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-3

Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Onu da Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Hatta TİSK'in toplantısında hatırlarsanız orada bir toplantı gerçekleşti."
 

Editör: Nurseli Fırat