Can Atalay kimdir? Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin ilgili karar Meclis'te okundu. Bu kararın ardından Can Atalay'ın hayatı araştırılıyor. Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Avukat Şerafettin Can Atalay'ın milletvekillliği sona erdi. İşte Can Atalay hakkında merak edilenler...

Can Atalay Kimdir 4

Can Atalay Kimdir?

Can Atalay, tam adı ile Şerafettin Can Atalay, 24 Mart 1976 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk avukat, aktivist ve siyasetçidir. Bankacı bir anne ile muhasebeci bir babanın tek çocuğu olan Can Atalay, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Amasya İl Başkanıyken 1971'de öldürülen Şerafettin Atalay'ın yeğenidir. "Şerafettin" ismini amcasından almıştır. 

Can Atalay Kimdir 3

Can Atalay, Taksim Dayanışması’nın avukatlığını yürütmüştür. Gezi Davası'nda sanık olarak davaya dahil edilip gözaltına alınmış ve yargılandığı iki davadan beraat etmiştir.

Can Atalay Kimdir 2

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılandığı davanın 25 Nisan 2022'de Silivri, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Yargıtay tarafından cezası 28 Eylül 2023 tarihinde onanmıştır.

Can Atalay Kimdir 5

2023 Türkiye genel seçimlerine Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili adayı olarak katılmış ve seçilmiştir. 2024 yılı itibariyle Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Avukat Şerafettin Can Atalay'ın milletvekillliği sona ermiştir.

Editör: Nurseli Fırat