Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında yaşanan trajik bir olayda, düzensiz göçmenleri taşıyan bir lastik botun batması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi. Vali İlhami Aktaş, olay yerinde duruma ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Gocmen Botu Batti 15032024 Aa (1)

GECE VUKU BULAN KAZA VE HIZLI MÜDAHALE

Botun gece saatlerinde battığı ve ihbarın sabah saatlerinde alındığı belirtildi. Vali Aktaş, ihbar üzerine bölgeye hızla Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, helikopter ve uçak gibi birçok arama kurtarma ekibinin sevk edildiğini aktardı. Olay sonucunda 4 kişi sağ kurtarılırken, bunlardan 2'sinin kendi imkanlarıyla kurtulduğu, 2'sinin ise Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldığı ifade edildi.

Gocmen Botu Batti 15032024 Aa (2)

KAYIPLAR VE KURTARMA ÇALIŞMALARI

Vali Aktaş, botta kaç kişinin bulunduğu konusunda net bilgilerin olmadığını, kurtulanlarla yapılan görüşmelerde çelişkili ifadeler olduğunu belirtti. İlk belirlemelere göre, hayatını kaybedenler arasında 4 çocuk ve bebek olduğu tespit edildi. Şu ana kadar 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Gocmen Botu Batti 15032024 Aa (3)

DEVAM EDEN ARAMA KURTARMA ÇABALARI

Bölgede, 10 sahil güvenlik botu, 2 helikopter, deniz polisi, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca, Kabatepe Limanı'nda çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği bilgisi paylaşıldı.

Gocmen Botu Batti 15032024 Aa (5)

Gocmen Botu Batti 15032024 Aa (4)

Editör: Mevlüt Peker