HDP'li belediyenin düzenlediği örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü için getirildiği Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde 4 Nisan 2014 gecesi örgüte katılmak için dağa götürülen teröristin, 7 ay sonra da kardeşi Bahar Beştaş’ı örgüte kendi elleriyle teslim ettiği itirafta ortaya çıktı.

SÖZDE ÜST DÜZEY SORUMLUYMUŞ(!)

15 yaşında katıldığı terör örgütünün Suriye ve Irak'taki kamplarında bulunan teröristin, son olarak Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bulunan ve sözde örgütün özel kuvvetlerinin eğitildiği Beritan akademisinde üst düzey sorumlu olarak faaliyet gösterdiği belirlendi.

EYLEMİNİ ÇOKTAN TASARLAMIŞ!

Örgüt sempatizanlarının yardımıyla Şırnak İdil’den önce Mardin Midyat’a gelip oradan Batman’a, ardından da Siirt’e geçtiğini itiraf eden Terörist “Kendime hedef olarak belirlediğim Yenimahalle Şehit Halis Şimşek Polis Merkezi'ne önce üzerimde bulunan el bombalarını atıp sonra da silahla karakolun içine girmeyi hedefliyordum. Eylemi 7 Haziran 2023 günü Dicle nehrini geçmek isterken suda boğularak ölen ‘Argeş Koçer’ kod Ahmet Taner adlı arkadaşımın intikamı için hedeflemiştim. Bu karakolu seçme nedenim ise örgüte katılmadan önce 2013 yılında Nevruz olaylarında annemle birlikte bu karakolda gözaltına alınmamdan dolayıdır” dedi.

“POLİSLER ENSELEMESEYDİ KENDİMİ PATLATACAKTIM”

Kadın Terörist "Eylemi yapmak için fırsat kolluyordum. Biraz zaman geçmesi için gittiğim kafede polisler bir anda beni yakalayıp etkisiz hale getirdiler. Polisler ilk önce bu hamleyi yapmasalardı ya da onların geldiğini fark etmiş olsaydım montumun cebindeki bombanın pimini çekerek polisleri ve kendimi orada öldürürdüm" dedi. Teröristin sırt çantasında kendilerine örgüt tarafından verildiğini itiraf ettiği geceleri ısı yaymayan hem gece hem de gündüz arazide dolaşırken İHA ve SİHA’lara görünmemek için giydiği termal ve kamuflaj kıyafetlerin de çıktığı öğrenildi.

“TELSİZLER DİNLENDİĞİ İÇİN HAFIZA KARTIYLA HABERLEŞİYORUZ”

Terörist Beritan Beştaş “Telsizler dinlendiği için örgütle önemli konuları ses ve görüntü kaydettiğimiz hafıza kartları ile yapıyorduk. Kırsalda bulunan grup başlarında ses kayıt cihazı-hard disk ve hafıza kartları vardır. Kuryeler bu hafıza kartlarını Kandile götürüp oradan da yine hafıza kart içindeki talimatları getirirlerdi” dedi.