15 Ocak Pazartesi günü, ünlü sunucu Müge Anlı, r programa Pençe Kilit bölgesinde şehit olan 9 askerimiz için yas sözleriyle başlamıştı. Anlı'nın söyledikleri kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, 'bir karış toprak için değer mi' cümlesi ise vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medyada vatan haini olarak adlandırılan ve linç edilen Müge Anlı, bugün ki canlı yayınında hakkında çıkan iddialara sert sözlerle cevap verdi.

"GERİZEKALILAR"

"İnsanları itibarsızlaştırmaya çalışmanın cezası olur da belki ceplerinden üç beş lira çıkar da anlarlar, gerizekalılar" diye konuşan Müge Anlı sözde milliyetçilerden de şikayetçi oldu. Anlı'nın o sözleri kısa sürede gündem oldu. Kimi kullanıcılar Anlı'yı savunurken kimileri ise eleştirdi. 

MÜGE ANLI NELER DEMİŞTİ?

Anlı "Bize çok büyük mesajlar var bilimkurgu filmlerinde bundan bin yıl sonrası yüz yıl sonrası iki yüz yıl sonrası... İnsanlar nelerle uğraşıyor. Biz hala daha gerçekten bir avuç toprak için, insan canı bu ikisi kıyaslanabilir mi? Mümkün değil ama hala bu savaşlar bu ölümler devam ettikçe de bilmiyorum yani nereye devam edecek 'hala mı' sorusunun cevabını ben alamıyorum eminim sizler de alamıyorsunuz. Bir karış toprak için... İşte geldik gidiyoruz Şu hayatın tadını çıkaralım diye boşuna söylemiyorum bir karış toprak için insanlar canlarını feda ediyor. " demişti.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu