Sosyal medya hesabına “çekilişle son model telefon kazandınız” diye mesaj gelen genç kadın, tuzağa düştüğünü bilmeden hem şaşırdı hem sevindi.

Dolandırıcılar farklı bahanelerle genç kadının hesabını boşaltırken, hediye telefon bekleyen kadın binlerce lira borca girdi.

HEDİYE TELEFON BİNLERCE LİRA BORCA SOKTU

İstanbul’da yaşayan genç kadın ‘çekilişle telefon kazandınız“ mesajına kanıp, dönüş yapınca 75 bin lira dolandırıldı. 

Dolandırıcılar hediye telefon bahanesiyle hem kargo ücreti, hem sigorta ücreti hem de ‘telefonunuzu kaydettireceğiz’ yalanıyla yaklaşık 75 bin TL ödeme istedi. 

dolandirici-show-02

PARÇA PARÇA BİNLERCE LİRA KOPARDILAR

Hediye telefon için bankadan kredi çeken kadın, “Benden parça parça halinde 4 bin 900, 17 bin küsür, 20 bin, 6 bin TL para aldılar. IMEİ kaydı adı altında benden bu paraları aldılar ve bana bir İMEI numarası gönderdiler. E-devlet'ten sorgulattığımda çıkıyordu, ama kayıtsızdı” diye konuştu.

Dolandırıcılar işi kılıfına uydurmak için bir İMEİ numarası ayarlamış ve sözde telefonun “kayıt ücreti” adı altında genç kadından yine para göndermesini istemişti.

Cihazın garanti belgesini ve faturasını göndereceklerini söyleyen sahtekarlara inan kadın, toplamda dolandırıcılara 10 kez para göndermiş oldu. 

“DOLANDIRICILAR KİMLİK GÖNDERİP GÜVEN KAZANDI”

Hala olayın şokunda olduğunu söyleyen kadın, o an basiretinin bağlandığını, dolandırıcının WhatsApp'tan kendi kimliği ile birlikte fotoğrafını gönderdiğini böylece güven sağladığını belirtti.

Ancak işin sonunda dolandırıldığını anlayarak savcılığa şikayette bulunan gözü yaşlı kadın, şimdi kara kara bankaya borçlandığı parayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Editör: Şeyda Karaca