"Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından gösterimi durduruldu. Dün galası yapılan ve bugün gösterime giren film, mahkeme kararıyla gösterimden kalktı. 'Tamirci Çırağı', 'Namus Belası', 'Bu Son Olsun' ve 'Resimdeki Gözyaşları' gibi şarkılarıyla tanınan sanatçı Cem Karaca'nın hayatını anlatan "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmi sanatçının eşi İlkim Karaca’nın başvurusu üzerine mahkeme tarafından durduruldu.

Cem Karacanın Gözyaşları Gösterimden Kaldırıldı 1

"Ailenin İzni Yokmuş"

Cem Karaca’nın hayatını anlatan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi sosyal medyayı sallamıştı. Galanın ardından Cem Karaca’nın hologramı galanın sonunda sahneye yansıtılmış ve bir konser yapılmıştı.

Cem Karacanın Gözyaşları Gösterimden Kaldırıldı 7

Cem Karaca'yı İsmail Hacıoğlu'nun canlandırdığı film hakkında mahkemeden durdurma kararı çıktı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin kararıyla gösterimden kaldırılan "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmi, Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca’nın beyanına göre ailenin izni olmadan yapılmış.

Cem Karacanın Gözyaşları Gösterimden Kaldırıldı 3

Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, filmin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. İlkim Karaca, “Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem’in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü” dedi.

Cem Karacanın Gözyaşları Gösterimden Kaldırıldı 5

Ayrıca, “Bir kişinin ölümünün ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?” sorusuna da, “Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, ‘Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum’ şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum” şeklinde cevap verdi.

Cem Karacanın Gözyaşları Gösterimden Kaldırıldı 4

ARA KARAR VERİLDİ

Mahkemesi devam eden yargılamada ara karar verildi. Bu karara göre filmin yayımlanması durduruldu. İcra daireleri durdurma için yetkili kılındı. Film yapımcıları ise karara itiraz edeceklerini açıkladılar. Filmin tekrardan gösterime girip girmeyeceği hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır. 

Editör: Nurseli Fırat