Karşıyaka mezarlığına cenazelerini defnetmeye gelen iki kişi, işlemler sonrası acılarını bir kenara bırakıp hırsızlığa soyundu. Pes dedirten hırsızlığın adresi ise bir çiçekçinin gözü gibi baktığı güvercinleri oldu.

"2 YAVRUYU ÖLÜME TERK ETTİLER"

Çiçekçi İbrahim Odabaşı güvenlik kameralarından tespit ettiği şahısların önce cenaze defnedip, sonra hırsızlık yapmaları karşısında büyük şaşkınlık yaşarken yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Cenazesi olan bir şahıs buraya geliyor, kuşları alıyor. Cenaze namazından define gidiyorlardı. Güvercin kümesini görünce anne ve baba güvercini çaldılar. 2 yavruyu ölüme terk ettiler. Biri öldü, geriye bu yavru kaldı.”

guvercin-hirsizlari-show3

BİRİ GÖZETLEDİ, DİĞERİ ÇALDI

Güvenlik kameralarına da yakalanan hırsızların cenaze sonrası çiçekçinin yanındaki kümesi görünce etraflarına baktığı sonrada birinin çevreyi gözettiği, diğerinin de hızlıca kuşların kümesine girdiği görülüyor. Kaşla göz arasında 2 güvercini alıp, ceketinin içine saklayan hırsız, arkadaşı ile beraber hızla uzaklaşıyor.

guvercin-hirsizlari-show2

Güvercinlerin değerinin 50 bin liranın üstünde olduğunu belirten kuşların Odabaşı ise içerde 20’den fazla kuş olduğunu belirtirken, hırsızların özellikle en değerli olanı alıp götürdüğünü söylüyor.

ANNE VE BABASI KAÇIRILAN YAVRULARDAN BİRİ ÖLDÜ

Güvercinleri çalan hırsızlar ise geride yumurtadan yeni çıkmış 2 tane yavru bıraktı. O yavrulardan biri annesinin yokluğunda beslenemediği için öldü. Geriye ise kalan minik yavruya ise şimdi çevre esnaf sahip çıkıyor, hayatta tutmaya çalışıyor. 

guvercin-hirsizlari-show

"BARİ YAVRULARI DA GÖTÜRSEYDİN"

Hırsızlara seslenen güvercinlerin sahibi “Bu alıp götüren insanı eli vicdanına sığdı mı? Aldı götürdü mesela bu yavrunun canına kastetti, bunları da alıp götürseydi bundan daha iyiydi.” dedi.

guvercin-hirsizlari-show5

Editör: Şeyda Karaca