Fenerbahçe'nin önemli isimlerinden Cengiz Ünder hakkında detaylar merak ediliyor. Sporseverler yıldız oyuncu hakkında Cengiz Ünder kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. İşte tüm merak edilenler...

CENGİZ ÜNDER EVLİ Mİ?

Fenerbahçe'nin Türk asıllı genç oyuncusu Cengiz Ünder evli değildir.

Cengiz_Ünder_1

CENGİZ ÜNDER KİMDİR?

Cengiz Ünder, 14 Temmuz 1997 tarihinde Balıkesir'de doğan, kanat mevkiinde oynayan bir Türk milli futbolcudur. Şu an Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Cengiz_Ünder_3

Kulüp kariyerine Bucaspor akademisinde başlayan Cengiz Ünder, 2007-2013 yılları arasında bu takımın altyapısında forma giydi. Daha sonra Altınordu altyapısına transfer olan futbolcu, 2014 yılına kadar Gümüşordu adlı takımda oynadıktan sonra A takıma yükseldi.

2014-15 sezonunda Türkiye Kupası'nda Menemen Belediyespor karşısında ilk maçına çıkan Cengiz, aynı sezon ligdeki ilk maçında Manisaspor'a karşı gol atmıştır. Denizlispor, Alanyaspor ve Boluspor maçlarında da performansını sürdüren futbolcu, sezon sonunda toplamda 26 maça çıkmış, 5 gol atmış ve 5 asist yapmıştır.

Cengiz_Ünder_6

2015-16 sezonunda ise Cengiz, 32 maça çıkarak 6 gol atmış ve 4 asist yapmıştır. Bu başarılarıyla dikkat çeken futbolcu, Medipol Başakşehir'e transfer olmuştur.

2016-17 sezonunda Medipol Başakşehir formasını giymeye başlayan Cengiz Ünder, Avrupa Ligi Elemeleri'nde HNK Rijeka ile oynanan maçlarda takımına katkı sağlamıştır. Süper Lig'de Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarında da performansını sürdüren futbolcu, sezonu 7 gol atıp 5 asistle tamamlamıştır.

Cengiz_Ünder_5

Roma'ya transfer olan Cengiz, 2017-18 sezonunda Serie A'da Atalanta ve Hellas Verona karşısında attığı gollerle dikkat çekmiştir. 2018-19 sezonunda ise lig, kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında toplam 33 maça çıkarak 6 gol atmış ve 10 asist yapmıştır.

Cengiz_Ünder_4

Leicester City'ye kiralık olarak transfer olduktan sonra Olympique de Marseille'ye kiralandı. 2021-2022 sezonu sonunda Olympique de Marseille tarafından satın alma opsiyonuyla kadroya dahil edilen Cengiz Ünder, 2023 yazında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Milli takım kariyerinde de adından söz ettiren Cengiz Ünder, U-18, U-19 ve U-21 kategorilerinde Türkiye'yi temsil etti. Ayrıca A Milli Takım'da da forma giyen futbolcu, çeşitli maçlarda gol ve asistlerle milli formayla başarı elde etti.