Edinilen bilgilere göre, Yeni Mahalle'de 4 katlı bir apartmanın bodrum katında oturan Ensar A. (60), 3 ay önce Bağcılar'da Songül Kurt (48) ile tanıştı. Kurt, kısa zaman sonra Ensar A.'nın evinde yaşamaya başladı. İddiaya göre, çift bir süre önce evde uyuşturucu madde kullandı. Daha sonra maddenin etkisi ile Kurt yere düşerek başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybetti. Ensar A., cesedi poşetlere sardı ve evin bir odasına bıraktı. 10 gün sonra Ensar A.'nın evine misafir olarak gelen 2 kişi, poşetlere sarılı cesedi gördü ve evden ayrılarak başka bir arkadaşına durumu anlattı. Durumu anlattıkları kadın, duyduklarını 10 Şubat Pazar günü polise söyleyerek ihbarda bulundu. Polis ekipleri, ihbar edilen eve baskın düzenledi ve poşetlere sarılı halde kadın cesedi ile karşılaştı.

ADALETTEN KAÇAMADILAR

Kadının cesedi incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Adli Tıpta yapılan incelemede kadının başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Konuya ilişkin polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar çerçevesinde Ensar A., R.B. (30) isimli kadın ile O.D. (43) isimli erkek şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

KOKTUĞU İÇİN POŞETE SARMIŞ

Gözaltına alınan Ensar A.'nın yaklaşık 10 gün önce beraber uyuşturucu madde kullandıklarını Songül Kurt'un düşme sonucu kafasını sehpaya çarptığını, kaldırmaya çalıştığında 'beni bırak' demesi üzerine bırakıp yattığını, sabah kalktığında ise hareketsiz olduğunu gördüğünü ve olayın kendi üzerine kalacağını düşünerek kimseye haber vermediğini, koku nedeniyle 4 gün önce cesedi poşete koyduğunu söylediği öğrenildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Ensar A., R.B., O.D. isimli şüpheliler yapılan sorgulamada; silah, narkotik, sahtecilik, hırsızlık, yağma gibi suçlardan çok sayıda suç kayıtları olduğu, ayrıca O.D. isimli kişinin uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak suçundan arandığı tespit edildi. Konu ile ilgili yakalanan zanlılar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Zeynep Baş