Altın fiyatları bugün bir yükselme ile güne başladı. Faizler ile ilgili gözler merkez bankasına çevrilmişken, dolarda hafif bir gerileme yaşandı. Yüksek tahvil getirilerinin altının 1900 dolar seviyesinde sabitlenmesine destek olmasıyla da altın fiyatları yükseldi. Altın fiyatları ne kadar? Artacak mı, düşecek mi? Gram altın, çeyrek altın ne kadar? Soruları her vatandaşın gündeminde yer alıyor. 

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU 23 AĞUSTOS 2023

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı 24 Ağustos perşembe günü, yani yarın yapılacak. Gözler merkez bankasına çevrilmişken, açıklanacak faiz kararı da merakla bekleniyor. Ekonomistler, politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 20'ye çekileceğini tahmin ediyor. Merkez bankası kararları heyecanla beklenirken, altın fiyatları da merak ediliyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı bugün 1900 doların hemen üzerinde seyrediyor. Çeyrek altın bugün alış fiyatı 2696 TL, satış fiyatı ise 2739 TL olarak karşımıza çıkıyor. 

23-ağustos-çeyrek-altın-fiyatları

GRAM ALTIN FİYATI BUGÜN

Gram altın 23 Ağustos çarşamba yani bugün, 1665 liradan satılıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından sonra altın fiyatlarında yükselme ya da azalma olup olmayacağı merak ediliyor. Faiz kararlarının açıklanmasının ardından güncel fiyatlara haberimizde yer vereceğiz.