Altın fiyatları, 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle çeyrek altın ve gram altın için son 7 ayın zirvelerinde bulunuyor! Gram altın 1.900 lirayı geçti, çeyrek altın ise 3.000 liranın üzerine çıkarak rekor düzeye geldi. İşte güncel altın fiyatları... 

1 ARALIK 2023 ALTIN FİYATLARINDA REKOR SEVİYE

Altın fiyatları, 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle haftanın son işlem gününü zirvede açtı. Gram altın, 1900 lira sınırının üzerine çıktı ve rekor bir seviyeye ulaştı. Çeyrek altın da 3.000 liranın üzerinde hareketini sürdürüyor. Altın yatırımcıları ve kazanç için alım satım yapacak vatandaşlar için hayli öneme sahip güncel altın fiyatları şöyle:

Gram Altın Fiyatı:
Alış Fiyatı: 1.902,44 lira
Satış Fiyatı: 1.902,68 lira

Altın/Ons ($) Fiyatı:
Alış Fiyatı: 2.046,49 dolar
Satış Fiyatı: 2.046,77 dolar

Çeyrek Altın Fiyatı:
Alış Fiyatı: 3.043,91 lira
Satış Fiyatı: 3.110,88 lira

Çeyrek altın fiyatları, gram altın fiyatları, ons altın fiyatlarının da içinde olduğu tüm altın fiyatları, piyasa ve ekonomik koşullara göre sıkça güncelleniyor. Uzun vadeli yatırım ya da hızlı alım satım kararları veren yatırımcıların güncel fiyatları dikkatle takip etmesi gerekiyor. Altın, güvenli liman olarak yatırımcılar için hâlâ değerli bir yatırım aracı olarak yerini koruyor.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Altın fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle ziynet takı grubunun en küçük üyesi olma unvanını Gram altına kaptıran çeyrek altın, vatandaşlar tarafından “küçük altın” olarak da anılıyor. Alternatif olarak Gram altın üretilmiş olsa da yine de çeyrek altın, ziynet takı grubunun en küçük üyesi olarak tanımlanmaya devam ediliyor.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Çeyrek altın, yarım altın ve tam altınlar sabit bir ağırlığa sahip ve ağırlıklarına göre değer kazanıyorlar. Çeyrek altının kalınlığı 18 milimetre ve 22 ayar. Çeyrek altının ağırlığı ise 1.75 gram. Bir çeyrek altında barındırılan has altının ağırlığı ise 1,635 gram.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Bazen takı, bazen ziynet eşyası, çoğu zaman da yatırım aracı olarak kullanılan Çeyrek altın, hediyelik olarak da nitelendiriliyorlar ve bu çeyrek altınlar kulplu olarak üretiliyor. Yatırım amaçlı üretilen çeyrek altınların ise kulpsuz olduğunu görüyoruz. Ancak çeyrek altının has altın içeriği kulplarda yer almıyor. Yani çeyrek altındaki kulplar kesinlikle altından yapılmıyor.

Editör: Mevlüt Peker