Son parti adaylarının açıklanmasıyla birlikte CHP'de başlayan istifa dalgası devam ediyor. CHP Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, görevinden istifa ettiğini duyurarak partinin geleceği hakkında tartışmalara yol açtı.

KOZA YARDIMCI NEDEN İSTİFA ETTİ?

Yardımcı, açıklamasında "Saygıdeğer Halkımıza ve parçası olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma; Genel Başkanımızın takdiri ile geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibari ile istifa ederek örgütümün takdiri ile seçildiğim Parti Meclisi görevime devam ederek örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim…" ifadelerini kullandı.

KOZA YARDIMCI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Koza Yardımcı, 1973 yılında Adana'da doğmuştur ve eğitimini burada tamamlamıştır. İş hayatına tekstil sektöründe başlayan  51 yaşındaki Koza Yardımcı, 1995 yılında basın mensubu olarak çalışmaya başlamış ve 2000 yılında sarı basın kartı almaya hak kazanmıştır.

Sivil toplum örgütlerinin ve derneklerin gücüne inanan Yardımcı, Atatürkçü Düşünce Deneği, Basın Konseyi, DAK/SAR (Gönüllü Deniz Arama Kurtarma), Gezenbilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği'nde üye ve yönetici olarak aktif görevlerde bulunmaktadır.

Daha önce CHP Şişli İl Genel Meclis Üyeliği de yapmış olan Koza Yardımcı, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyesi seçilmiş ve sonrasında CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Editör: Zeynep Baş