Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kalp krizi geçiren Saadet Partisi (SP) Milletvekili Hasan Bitmez'i kaldığı hastanede ziyaret etti. Bitmez, Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesi üzerine yaptığı konuşma sırasında rahatsızlanarak Bilkent Şehir Hastanesi'ne götürülmüştü. Özgür Özel, Bitmez'in anjiyo ve ardından kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındığı hastanede kendisini ziyaret etti. Özel, doktorlardan Bitmez'in son durumu hakkında bilgi aldıktan sonra basın açıklaması yaptı.

hasan bitmez meclis bayılma anı

“ARADA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORDU”

Özgür Özel, Bitmez'in durumunu CHP Grup Başkan Vekili Burcu Köksal'dan öğrendiğini belirtti ve Bitmez'in Meclis'e geldiği günden beri iki grup arasında köprü görevi üstlendiğini, çalışkan ve samimi bir siyasetçi olduğunu vurguladı. Özel, herkesin Bitmez için dua ettiğini ve sağlık durumu hakkında bilgilendirme almak için beklediklerini ifade etti.

hasan bitmez bayılma anı7

“BU DURUMDAN DERS ALMAK GEREK”

Özgür Özel, rahatsızlığın Meclis kürsüsünde yaşanmasının üzücü bir durum olduğunu belirtti ve sağlık durumunun her şeyden daha önemli olduğunu vurguladı. Meclisteki herkesin Bitmez'den iyi haber beklediğini söyledi ve bu tür üzüntü ve sıkıntılardan dersler çıkarılması gerektiğini ifade etti. Özel, Bitmez'in durumunu yakından takip edeceklerini ve ailesinin emin ellerde olduğunu ifade ederek dua ettiklerini söyledi.

hasan bitmez bayılma anı5

“YAPAY KALP VE AKCİĞER CİHAZIYLA DOLAŞIMI VE SOLUNUMU SAĞNALIYOR”

Ankara Şehir Hastanesi Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ise Bitmez'in hayati riskinin hala devam ettiğini ve gerekli müdahalelerin sürdüğünü belirtti. Bitmez'in şu anda yapay kalp ve akciğer cihazıyla dolaşımını ve solunumunu sağlandığını ifade etti. Özatik, yüksek hayati riskin devam ettiğini açıkladı.

Editör: Zeynep Baş