TBMM Milli Savunma Komisyonundaki kanun teklifi görüşmeleri sırasında Hulusi Akar’ın mikrofonu açık kalmış, Hulusi Akar’a “birleştirilmesi” talebiyle muhalefetten 2 önerge geldiği belirtilmiş, önergelerden biri okunmuş, Hulusi Akar da “Diğeri (önerge) nerede?” diye sormuştu. Akar, “önergelerden biri” anlamında “Biri geldi.” yanıtını aldı. Ancak “Biri geldi” ifadesi “emir geldi” anlamında “Bilgi geldi, önergeyi reddedeceğiz” olarak çarpıtıldı.

Hulusi Akar Tbmm 06062024 1

CHP’Lİ BEKTAŞ, “EMİR” DEDİ

TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşmelerinde yaşanan “açık mikrofon” olayıyla ilgili CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Çalışmalar sırasında gördük ki bir emri yerine getirme psikolojisiyle hareket ediliyor. 'O şekilde bilgi geldi, ret edeceğiz' ifadeleri, Komisyon Başkanımızın müktesebatına yakışmayan bir durum olmuştur" dedi. Barış Bektaş’ın açıklamaları sonra bir grup medya da “Önergelerden ‘biri’ geldi” sözlerini “Bilgi (emir) geldi” olarak yansıttı.

Hulusi Akar Tbmm 06062024 3

HULUSİ AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Barış Bektaş'ın eleştirilerine yanıt verdi. Akar, "Ben bu arkadaşımıza konuyu açtığı için teşekkür ediyorum. Biz burada çalışmaların uhuletle ve suhuletle devamı açısından bu konulara girmemiştik" ifadelerini kullandı. Hulusi Akar, elinde bulunan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı incelemeye karşılık bilirkişi raporuna atıfta bulundu. Raporda, söz konusu videodaki ses kaydındaki kelimenin "bilgi" değil "biri" olduğu belirtiliyor. Akar, konuşan kişilerin yeminli şahit olduğunu da ekledi.

Hulusi Akar Tbmm 06062024 4

YANLIŞ ANLAŞILMA VE MEDYANIN ÇARPITMASI

Hulusi Akar, "Mevzu şu, iki önerge geldi diyor arkadaşlarımız bize. Bir önerge okunuyor, diğeri nerede diyorum. ‘Biri’ geldi diyor biri. İki önergeden biri. Televizyonlar ve haber siteleri, yanlış anlaşılmadan dolayı 'biri' kelimesini 'bilgi' olarak yayınladılar. Maalesef o kelime üzerinde tepindiler" şeklinde konuştu. Hulusi Akar, komisyon ve genel kurul çalışmalarına gölge düşmemesi için bugüne kadar bu yanlış anlaşılmaya cevap vermediklerini belirtti.