Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, emeklilik haklarını alamadıkları gerekçesiyle bir grup çiftçi, CHP'den Yenişehir Belediye Başkanı adayı olan ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Sadi Aktaş'a tepkilerini organik bir yöntemle gösterdi. Emeklilik haklarına erişememekten duydukları rahatsızlığı dile getirmek amacıyla, odanın önüne ve odaya ait bir resmi araca hayvan dışkısından elde edilmiş organik gübre döktüler.

Bursa Ciftciler Chp Aday Gubre Doktu 13Subat2024 Iha (5)

ÇİFTÇİLERDEN SERT SÖZLER

Protesto eden çiftçiler, Aktaş'ın öncelikle Ziraat Odası'ndaki sorumluluklarını tamamlaması gerektiğini belirterek, emeklilik işlemleri konusunda yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi. Emin Serin isimli bir çiftçi, yıllarca Bağkur primi ödemelerine rağmen, Ziraat Odası'nın kayıtlarının düzgün tutulmaması sebebiyle emekli olamadıklarını ifade etti. Serin, Sadi Aktaş'ın belediye başkanlığına aday olmasına ve kendilerinden oy talep etmesine tepki gösterdi.

Bursa Ciftciler Chp Aday Gubre Doktu 13Subat2024 Iha (3)

EMEKLİLİK HAKKI İÇİN MÜCADELE

Halil Darçın isimli başka bir mağdur çiftçi ise, kendileri gibi emekli olamayan 5 bin kişinin bulunduğunu ve bu durumun bir yıldır devam ettiğini dile getirdi. Darçın, emeklilik haklarına kavuşmak yerine, avukatlar ve mahkemeler arasında mağduriyet yaşadıklarını ve maddi kayıplarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Bursa Ciftciler Chp Aday Gubre Doktu 13Subat2024 Iha (1)

Bursa Ciftciler Chp Aday Gubre Doktu 13Subat2024 Iha (4)

Editör: Mevlüt Peker