İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM’deki grup toplantısında Artvin adaylarını tanıtırken kürsüye mevcut Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin'i de çağırdı ve rozetini taktı. CHP tarafından yeniden aday gösterilmediği için partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye katılan Demirhan Elçin, "Sayın Genel Başkanım ve İYİ'ler ailesi, beni İYİ'ler ailesine kabul ettiğin için çok teşekkür ederim. Ben  hemşehrilerimin isteği ile İYİ'ler hareketine katıldım. 31 Martta ise Artvin'de İYİ Partiyi tekrar iktidar yapıp hizmetlerime devam edeceğim ve saygılar sunuyorum" dedi.

Artvin Belediye Baskani Demirhan Elcin Ile Meral Aksener 14Subat2024 Iha

Demirhan Elçin’in bu konuşmayı yaptığı sıralarda kaseti piyasaya sürüldü. Görüntülerde Demirhan Elçin’in 2 yıl önce Artvin Belediye Başkanlığı makamında 85 yaşındaki bir vatandaşı azarlayarak bağırıp çağırdığı, hızını alamayarak itekleyip dışarı attığı görüldü.

Artvin Belediye Baskani Demirhan Elcin 14Subat2024 Iha (3)

YAŞLI ADAMI, KARISININ YANINDA REZİL ETMİŞ

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, iki yıl önce kendi makamında yaşanan ve şimdiye dek kamuoyundan saklı kalmış bir olaya karıştı. Elçin, makam odasına ziyarete gelen ve ismi açıklanmayan 85 yaşındaki bir yaşlı vatandaşı, eşiyle birlikte olduğu sırada itekleyerek dışarı attı. Bu tatsız olayın görüntüleri, uzun bir sürenin ardından bugün sosyal medyada ortaya çıkarak geniş yankı buldu.

Artvin Belediye Baskani Demirhan Elcin 14Subat2024 Iha (1)

SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILDI

Görüntülerde, yaşlı adamla aralarında geçen bir diyalog sonucu sinirlenen Belediye Başkanı Elçin'in, ani bir tepkiyle yaşlı vatandaşı dışarı ittiği ve bu sırada makam odasından gelen sesler üzerine olay yerine koşan belediye çalışanlarının müdahale etmeye çalıştığına şahit olunuyor. Ancak Başkan Elçin'in öfkesi dinmezken, yaşlı adamın peşinden giderek olayı daha da büyüttüğü ve kendisini sakinleştirmeye çalışan bir belediye görevlisine de öfkeli bir şekilde tepki gösterdiği görülüyor.

Artvin Belediye Baskani Demirhan Elcin 14Subat2024 Iha (2)

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

CHP’den istifa ederek katıldığı İYİ Parti’nin TBMM’deki grup toplantısına katılmak için Ankara’da bulunan Demirhan Elçin'in Artvin'e dönüşünde konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülere tepkilerde hayli büyük. Görüntülerin servis zamanlaması manidar. CHP’li iken 2 yıl boyunca ortaya çıkmayan görüntülerin Demirhan Elçin’in partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesi ve Meral Akşener’in Artvin adayı olarak ilan etmesi sonrası servis edilmesi, servis kaynağına dair ipuçlarını veriyor.

Editör: Mevlüt Peker