CHP'de değişim hareketinde yer alan isimlerden Gökhan Günaydın’ın konaklayacağı otelin özel bir misafiri vardı. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaları görüşmek üzere Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da geceyi geçirmek üzere aynı otele geldi.

Blinken’ın gelecek olmasından dolayı otelde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, o sırada otele giriş yapan CHP’li Gökhan Günaydın’ı da uyardı. ABD’li heyetin kalabalık konvoyla gelmesini bekleyen ekipler, Günaydın’dan aracını otelin girişinden çekmesini talep etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ İLE PARK TARTIŞMASI

Güvenlik önlemi amacıyla uyarılan CHP’li Günaydın, milletvekili sıfatına vurgu yapıp polislere karşı sesini yükseltti. Üst perdeden konuşan Günaydın şu ifadeleri kullandı:

“Ben CHP'nin grup başkanvekiliyim, milletvekiliyim. Benim arabamı burada bırakmam güvenlik sorunu yaratıyorsa biz Türkiye'yi terk edelim. Ne demek bu? Ben bu memleketin milletvekiliyim. Arabamı burada bırakmak güvenlik sorunu yaratıyor öyle mi!? Ben bu memlekette sorun yaratıyorsam bu memleket ölmüş. ABD heyeti bu memlekette sorun yaratıyor olabilir ama ben yaratmam.”

chp-gokhan-gunaydin-emniyet-muduru-2

O anları saniye saniye görüntüleyen gazeteci Sevilay Yılman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP Milletvekili Gökhan Günaydın’a eleştirilerde bulundu.

"KİBAR POLİSLERE GEREKSİZCE DAYILANDI"

“ABD heyetinin güvenlik tedbirleri kapsamında Günaydın’dan da arabasını kapının önüne bırakmaması rica edildi. Ancak Sayın Günaydın kurultayın yarattığı stres kaynaklı olsa gerek polislerle anlamsız bir polemiğe girdi. Karşısında görevini yapmak zorunda olan ve son derece de kibar polislere gereksiz bir dayılanma gösterdi. Hiç kusura bakmasın bir gazeteci olarak kayda geçtim tabii bu durumu…

Polis memuru Gökhan Günaydın’ı tanımadı zaten. Yani milletvekili olduğunu filan bilmiyordu. Herkes gibi ondan da kibarca ricada bulundu. ‘Güvenlik gerekçesi ile arabanızı aşağı otoparka almamız lazım’ dedi. Ama Gökhan Günaydın birden atarlandı. ‘Ben milletvekiliyim’ deyince polisler de kibarca ‘Tamam kalabilir efendim’ deyip yatıştırmaya çalıştı. Ancak alnında milletvekili yazmadığı için emri uygulamakla mükellef memurun kibarca uyarısına o öfkesi bence hiç yakışık almadı. Üzüldüm…”

'ALKOLLÜYDÜ' İDDİASI

Öte yandan çevredekilerin iddiasına göre, polislerle tartışan CHP'li Gökhan Günaydın'ın alkollü olduğu ileri sürüldü.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan da Günaydın’a tepki yağdı.

İşte o görüntüler: